KEPK. Mėsiniai blyniukai su alyvuogėm

Kai savaitgalį su Ričardu prisilaižėm medaus, tai tik apie sūresnį maistą mintys sukasi. Kepsiu štai tokius blynelius šeimynai. Ryt – Užgavėnės!
Lietiniai paprastai patinka visai šeimynai.
© Shutterstock nuotr.

Medų su vyru kabliavome ir kaip jaunavedžiai (lalaila! - iš lovos išlipdavom tik pavalgyt ir į tualetą), ir kaip besirūpinantys savo sveikata homo sapiens (gėrėm arbatą su imbieru - kad jokia zaraza nepultų). Austytė pagaliau išbrido iš ligų ruožo, tai dabar stipriname „šeiminį sveikatos lauką".

Namai buvo šį savaitgalį tik mano ir Ričardo. Karolis gastroliavo su draugeliais, o Austėją pasičiupo seneliai - žiūrėjo filmukus ir raitė cepelinus. Tai toks meduolinis mūsų savaitgalis tiek energijos man pridėjo, kad galiu skraidyt ant šluotos nenusileisdama visą savaitę. Šįryt uždainavau Ūdrio ariją iš „Pilėnų", o keturių grūdų košės priviriau gerokai per daug... Geros nuotaikos užkratą siunčiu ir jums drauge su sočių blynelių receptu:

Reikės:
150 g miltų,
0,5 šaukštelio cukraus,
2 kiaušinių,
400 ml pieno,
druskos - pagal skonį,
augalinio aliejaus.

Įdarui:
200 g maltos kiaulienos ir jautienos,
1 svogūno,
100 g žaliųjų alyvuogių,
50 g kedro riešutėlių,
2 šaukštų augalinio aliejaus,
2 baziliko šakelės,
0,25 paprikos,
druskos ir pipirų - pagal skonį.

Gaminimas. Miltus sumaišykite su cukrumi ir druska. Centre padarykite duobutę, pilkite trečdalį pieno, plakimo šluotele išmaišykite. Paskui supilkite likusį pieną, įmuškite kiaušinius, šliūkštelėkite šiek tiek aliejaus (nelips blynai prie keptuvės), gerai išmaišykite ir palikite tešlą 15 minučių.

Į keptuvę įpilkite šiek tiek aliejaus, gerai įkaitinkite ir kepkite lietinius 2-3 min. Taip iškeptus juos kraukite į kaugę.

Paruoškite įdarą. Svogūną nulupkite, smulkiai supjaustykite. Alyvuoges susmulkinkite drauge su baziliko lapeliais. Ant sausos keptuvės 2-3 min. skrudinkite kedro riešutus, paskui supilkite juos į dubenėlį.

Į tą pačią keptuvę įpilkite aliejaus ir 6 min. pakepinkite svogūną, paskui sudėkite mėsą ir kepkite dar 8-10 min. Suberkite supjaustytą papriką, druską, pipirus ir nukaiskite.

Į dubenėlį su riešutais, alyvuogėmis ir baziliku sudėkite mėsą, išmaišykite.

Į blynelio apkeptąją pusę dėkite 1-2 šaukštus įdaro ir susukite į vamzdelį. Taip suvyniotus ritinėlius apkepkite ir valgykite su grietine arba natūraliu jogurtu.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Skanios

Mokslininkas patvirtino – vyro neištikimybė simbolizuoja meilę žmonai (161)

Mokslininkas griauna mitą, kad neištikimybė yra blogis ir poros santykius šaldantis reiškinys.

Patiks net vyrams! Lengvai paruošiami lęšių burgeriai (3)

Šio patiekalo receptas maloniai nustebino ne tik mane, bet ir šeimos vyrus, kurie mėsą tikrai mėgsta. Tikrai pakankamai greitas ir paprastas receptas.

Kaip sunokinti avokadą per 10-15 minučių? (16)

Ruošiate meksikietišką vakarienę ar pakvietėte draugus sušiui, tačiau parduotuvėje radote tik pusžalius avokadus? Ne bėda.

Bulviniai blynai, kurie atbaidys visas ligas (29)

Šie blynai su didele doze česnako. Ši maža prieskoninė daržovė ne tik atbaidys visus virusus, bet ir siunčia sotumo signalus smegenims, taip sumažindama alkio jausmą.

Savaitgalio pietums - sultingi naminiai kibinai (33)

Labai senai gaminau šį patiekalą. Turiu netgi keletą receptų, bet darau pagal vieną. Jis man geriausias, niekada nenuvilia, visada žinau, kad kibinai gerai iškeps ir bus skanūs. Nulis rizikos.

5 skanūs ir maistingi receptai su avokadais (4)

Kokia avokadų nauda? Tai aukščiausios kokybės baltymų, geriausių riebalų ir maistingiausių angliavandenių šaltinis. Be to, šis vaisiaus - veiksminga priemonė kovoje su bloguoju cholesteroliu, skatinanti jį pasišalinti iš kraujo.

Efektingos detoksikacinės sriubos norinčioms sulieknėti (8)

Šios sriubos - tikra atgaiva skrandžiui po šventinio mišrainių maratono. Jas labai lengva paruošti, o be to jos labai skanios. Receptuose nurodyto kiekio užteks 2-3 dienoms, todėl jei atsispirsite tortams, kumpiams ir kitiems riebiems patiekalams, valgydamos šią sriubą tikrai numesite ne vieną kilogramą.

Subtilybės, kurias turi žinoti kiekvienas perkantis putojantį vyną (2)

Prancūziškas šampanas dažniausiai pirmauja putojančiųjų pasaulyje, tačiau nederėtų pamiršti ir Ispanijoje gaminamo cava, o Italijoje – vis labiau populiarėjančio prosecco.

Kaip gražiai patiekti silkę + 2 receptai (3)

Ieškote idėjų kaip originaliai ant šventinio stalo patiekti patiekalus su silke? Dalinamės skaniai ir gražiai atrodančiomis idėjomis.

Tokio skonio niekur nerasite: 4 burnoje tirpstantys salotų receptai, kurie papuoš jūsų stalą (3)

Jau sugalvojai, kokiais patiekalais papuoši žiemos švenčių stalą? Jei ne, siūlome išbandyti naujų ir skanių salotų receptų.

Dieviško skonio dietiniai sausainiai, kurie nudžiugins visus lieknėjančius (11)

Ką valgyti, kad nesustorėtum? Šį klausimą sau užduoda kiekviena moteris, ypač kalbant apie kepinius.

Mišrainė, be kurios neįsivaizduojamos šios šventės – privalote tai paragauti! (3)

Šios ryžių ir kepenėlių salotos yra turbūt vienas tų patiekalų, kurie tiesiog privalo būti ant jūsų šventinio stalo pasitinkant Ugningojo Gaidžio metus!

Šios salotos – milijoną kartų skaniau už „Silkę pataluose“ (29)

Jei manėte, kad „Silkė pataluose“ yra mišrainių karalienė, turime nuvilti. Populiarias salotas nukarūnavo šis receptas.

Lietuvių skonis kinta: jau nori ryklienos ir fontane plaukiojančių omarų

Keturių restoranų virtuvės šefas Montvydas Kazlauskas prieš prieš naujo restorano atidarymo šventę sutiko papasakoti apie besikeičiantį lietuvių skonį.

Patarimai, kaip išvengti duonos pelėsio namuose (1)

Dėl rudeninio oro ir jame tvyrančių bakterijų, dažnas namuose susiduria su nemalonia problema – supelijusia duona. Rudens drėgmė ir šildomos patalpos sukuria palankesnes sąlygas pelėsiui veistis ir plisti. Duonos ekspertas Tadas Aleknavičius pataria, kaip tinkamai laikyti duonos gaminius, kad šie nepelytų ir ilgiau išliktų švieži.