KEPK. Mano vyro varškės apkepas

 (34)
Nuostabus mano vyro varškės apkepas.
Skanu valgyti su klevų sirupu. Niam niam.
© Shutterstock nuotr.

Receptą jis nukosėjo iš savo kažkokios bendradarbės, bet man vis tiek. Nedažnai jis kepa šį skanėstą, todėl jo vėlyvasis kulinarinis rytinis šou man patinka. Patinka nuo... iki: stebėti, kaip jis plaka kiaušinius, beria miltus, nusunkia vandenyje mirkusias razinas...

Viską daro susivėlęs, virtuvėje sukiojasi tik trumpikėmis bei marškinėliais. O paskutinė scena - kai maunasi žaliąją storąją pirštinę, kad ištrauktų apkepą iš orkaitės, verta kulinarinio apdovanojimo. Visada žvilgteli į mane, pamerkia akį ir kažkaip negrabiai, bet drauge seksualiai ištraukia tą paskrudusia plutele apkepą...

Seilės tįsta, krūtinė kilnojas, pilvas gurgia. Nieko nelaukiam ir trimituojam varškės apkepo receptą.

Reikės:
0,5 kg liesos varškės,
4 kiaušinių,
6 šaukštų cukraus,
8 šaukštų manų kruopų,
1 stiklinės pieno,
1 citrinos žievelės,
100 g didelių besėklių razinų,
sviesto,
džiūvėsėlių.

Gaminimas. Iš vakaro užmerkite razinas, o manų kruopas užpilkite pienu likus kelioms valandoms iki apkepo gaminimo.

Kiaušinių trynius sutrinkite su cukrumi, dėkite varškę ir viską išsukite iki vientisos masės (galima ir elektriniu plaktuvu naudotis).

Tada į indą su varške supilkite piene išbrinkusius manus ir gerai išmaišykite. Kiaušinių baltymus gerai išplakite ir taip pat pamažu sumaišykite su apkepo mase. Suberkite nusausintas razinas, įtarkuokite citrinos žievelę ir gerai išmaišykite.

Kepimo indą ištrinkite sviestu ir pabarstykite džiūvėsėlių milteliais - tada kepinys nepridegs. Apkepą kepkite 180 laipsnių temperatūroje apie 30-35 min.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Skanios

Mokslininkas patvirtino – vyro neištikimybė simbolizuoja meilę žmonai (161)

Mokslininkas griauna mitą, kad neištikimybė yra blogis ir poros santykius šaldantis reiškinys.

Patiks net vyrams! Lengvai paruošiami lęšių burgeriai (3)

Šio patiekalo receptas maloniai nustebino ne tik mane, bet ir šeimos vyrus, kurie mėsą tikrai mėgsta. Tikrai pakankamai greitas ir paprastas receptas.

Kaip sunokinti avokadą per 10-15 minučių? (16)

Ruošiate meksikietišką vakarienę ar pakvietėte draugus sušiui, tačiau parduotuvėje radote tik pusžalius avokadus? Ne bėda.

Bulviniai blynai, kurie atbaidys visas ligas (29)

Šie blynai su didele doze česnako. Ši maža prieskoninė daržovė ne tik atbaidys visus virusus, bet ir siunčia sotumo signalus smegenims, taip sumažindama alkio jausmą.

Savaitgalio pietums - sultingi naminiai kibinai (33)

Labai senai gaminau šį patiekalą. Turiu netgi keletą receptų, bet darau pagal vieną. Jis man geriausias, niekada nenuvilia, visada žinau, kad kibinai gerai iškeps ir bus skanūs. Nulis rizikos.

5 skanūs ir maistingi receptai su avokadais (4)

Kokia avokadų nauda? Tai aukščiausios kokybės baltymų, geriausių riebalų ir maistingiausių angliavandenių šaltinis. Be to, šis vaisiaus - veiksminga priemonė kovoje su bloguoju cholesteroliu, skatinanti jį pasišalinti iš kraujo.

Efektingos detoksikacinės sriubos norinčioms sulieknėti (8)

Šios sriubos - tikra atgaiva skrandžiui po šventinio mišrainių maratono. Jas labai lengva paruošti, o be to jos labai skanios. Receptuose nurodyto kiekio užteks 2-3 dienoms, todėl jei atsispirsite tortams, kumpiams ir kitiems riebiems patiekalams, valgydamos šią sriubą tikrai numesite ne vieną kilogramą.

Subtilybės, kurias turi žinoti kiekvienas perkantis putojantį vyną (2)

Prancūziškas šampanas dažniausiai pirmauja putojančiųjų pasaulyje, tačiau nederėtų pamiršti ir Ispanijoje gaminamo cava, o Italijoje – vis labiau populiarėjančio prosecco.

Kaip gražiai patiekti silkę + 2 receptai (3)

Ieškote idėjų kaip originaliai ant šventinio stalo patiekti patiekalus su silke? Dalinamės skaniai ir gražiai atrodančiomis idėjomis.

Tokio skonio niekur nerasite: 4 burnoje tirpstantys salotų receptai, kurie papuoš jūsų stalą (3)

Jau sugalvojai, kokiais patiekalais papuoši žiemos švenčių stalą? Jei ne, siūlome išbandyti naujų ir skanių salotų receptų.

Dieviško skonio dietiniai sausainiai, kurie nudžiugins visus lieknėjančius (11)

Ką valgyti, kad nesustorėtum? Šį klausimą sau užduoda kiekviena moteris, ypač kalbant apie kepinius.

Mišrainė, be kurios neįsivaizduojamos šios šventės – privalote tai paragauti! (3)

Šios ryžių ir kepenėlių salotos yra turbūt vienas tų patiekalų, kurie tiesiog privalo būti ant jūsų šventinio stalo pasitinkant Ugningojo Gaidžio metus!

Šios salotos – milijoną kartų skaniau už „Silkę pataluose“ (29)

Jei manėte, kad „Silkė pataluose“ yra mišrainių karalienė, turime nuvilti. Populiarias salotas nukarūnavo šis receptas.

Lietuvių skonis kinta: jau nori ryklienos ir fontane plaukiojančių omarų

Keturių restoranų virtuvės šefas Montvydas Kazlauskas prieš prieš naujo restorano atidarymo šventę sutiko papasakoti apie besikeičiantį lietuvių skonį.

Patarimai, kaip išvengti duonos pelėsio namuose (1)

Dėl rudeninio oro ir jame tvyrančių bakterijų, dažnas namuose susiduria su nemalonia problema – supelijusia duona. Rudens drėgmė ir šildomos patalpos sukuria palankesnes sąlygas pelėsiui veistis ir plisti. Duonos ekspertas Tadas Aleknavičius pataria, kaip tinkamai laikyti duonos gaminius, kad šie nepelytų ir ilgiau išliktų švieži.