Įtakingiausia pasaulio geek'ė - Google viceprezidentė

 (2)
Prieš 12 metų prisijungusi prie 20 žmonių komandos, dirbančios garaže, Marissa Mayer nesitikėjo, kad jie valdys pasaulį...
Dabar Melissa dirba su projektu, kuris mobilaus telefono pagalba padės nustatyti jūsų buvimo vietą ir pagal tai pateiks pačius įvairiausius pasiūlymus.
© Reuters/Scanpix

Marissos istorija dar kartą patvirtina, jog kartais geriausiai pasitikėti moteriška nuojauta, o ne skaičiais. Baigusi universitetą viena iš dabartinių Google vadovų sulaukė 14 darbo pasiūlymų. Tam, kad apsispręstų, kurį iš jų priimti, moteris sukūrė sistemą, kuri įvertino ne tik galimų darbo vietų algą, vietą, gyvenimo kokybę bei galimybes kilti karjeros laiptais, bet ir laimės, kurią suteiks siūlomas darbas, koficientą (vis dėlto keistoka ji). Deja, pačios sukurti grafikai dar labiau sujaukė studentės galvą. 

"Pamenu, tą vakarą, kai turėjau apsispręsti, iš nevilties apsiverkiau. Tuomet supratau, kad mano požiūris netinkamas. Aš maniau, kad yra vienas geriausias pasirinkimas, bet taip nebuvo. Geriausias pasirinkimas yra tas, kurį priėmusi nebeabejoji ir visa savo širdimi jam atsiduodi". 

Tai buvo ne viena didžiausių ir prestižiškiausių kompanijų Amerikoje McKinsey & Company, garsėjanti kaip įtakingiausių pasaulio vadovų kalvė, tai buvo Google kompanija, kurioje tuomet dirbo 19 vyrukų. Biuras buvo įsikūręs garaže, o Melissa ėmėsi veiklos, apie kurią neturėjo žalio supratimo: "Maniau, kad mes užsiimsime įvairių dalykų paieška. Tikrai negalvojau, kad Google apims tiek skirtingų sričių".

O visoms toms, kurios šiuo metu ieško darbo, Marissa pataria sekti savo širdimi: "Visuomet pasidomėkite, su kokia komanda teks dirbti - prisijunkite tik prie pačių protingiausių žmonių. Imkitės kažko, kam manėte esanti nepasirengusi. Susiraskite aplinką, kurioje esate visiškai atsipalaidavusi - kitaip bus sunku klausytis vidinio balso. Ir dirbkite tik su tais žmonėmis, kurie jumis tiki. Jei jie tiki, vadinasi, jie į jus investuos".

Paskutinis patarimas išties teisingas. Kad ir kiek Švitrigaila ant manęs rėkia, jog esu "vištų karalienė", vis tiek tiki mano sprendimais ir nė karto nesiginčijo, kai prašiau algą pakelti...

Ir pabaigai dar keli faktai apie Marissą:
Dalykas be kurio negali gyventi: mobilus telefonas (ir man!).
Mėgstamiausios aplikacijos: Google žemėlapiai ir žaidimas Bejeweled Blitz (šitas Vikos mėgiamiausias).
Twitteryje kasdien seka: @TechCrunch profilį
Knyga, kurią rekomenduoja perskaityti: Donald Norman "The Design of Everyday Things" (angl. Kasdienių dalykų projektavimas)

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Skanios

Mokslininkas patvirtino – vyro neištikimybė simbolizuoja meilę žmonai (161)

Mokslininkas griauna mitą, kad neištikimybė yra blogis ir poros santykius šaldantis reiškinys.

Patiks net vyrams! Lengvai paruošiami lęšių burgeriai (3)

Šio patiekalo receptas maloniai nustebino ne tik mane, bet ir šeimos vyrus, kurie mėsą tikrai mėgsta. Tikrai pakankamai greitas ir paprastas receptas.

Kaip sunokinti avokadą per 10-15 minučių? (16)

Ruošiate meksikietišką vakarienę ar pakvietėte draugus sušiui, tačiau parduotuvėje radote tik pusžalius avokadus? Ne bėda.

Bulviniai blynai, kurie atbaidys visas ligas (29)

Šie blynai su didele doze česnako. Ši maža prieskoninė daržovė ne tik atbaidys visus virusus, bet ir siunčia sotumo signalus smegenims, taip sumažindama alkio jausmą.

Savaitgalio pietums - sultingi naminiai kibinai (33)

Labai senai gaminau šį patiekalą. Turiu netgi keletą receptų, bet darau pagal vieną. Jis man geriausias, niekada nenuvilia, visada žinau, kad kibinai gerai iškeps ir bus skanūs. Nulis rizikos.

5 skanūs ir maistingi receptai su avokadais (4)

Kokia avokadų nauda? Tai aukščiausios kokybės baltymų, geriausių riebalų ir maistingiausių angliavandenių šaltinis. Be to, šis vaisiaus - veiksminga priemonė kovoje su bloguoju cholesteroliu, skatinanti jį pasišalinti iš kraujo.

Efektingos detoksikacinės sriubos norinčioms sulieknėti (8)

Šios sriubos - tikra atgaiva skrandžiui po šventinio mišrainių maratono. Jas labai lengva paruošti, o be to jos labai skanios. Receptuose nurodyto kiekio užteks 2-3 dienoms, todėl jei atsispirsite tortams, kumpiams ir kitiems riebiems patiekalams, valgydamos šią sriubą tikrai numesite ne vieną kilogramą.

Subtilybės, kurias turi žinoti kiekvienas perkantis putojantį vyną (2)

Prancūziškas šampanas dažniausiai pirmauja putojančiųjų pasaulyje, tačiau nederėtų pamiršti ir Ispanijoje gaminamo cava, o Italijoje – vis labiau populiarėjančio prosecco.

Kaip gražiai patiekti silkę + 2 receptai (3)

Ieškote idėjų kaip originaliai ant šventinio stalo patiekti patiekalus su silke? Dalinamės skaniai ir gražiai atrodančiomis idėjomis.

Tokio skonio niekur nerasite: 4 burnoje tirpstantys salotų receptai, kurie papuoš jūsų stalą (3)

Jau sugalvojai, kokiais patiekalais papuoši žiemos švenčių stalą? Jei ne, siūlome išbandyti naujų ir skanių salotų receptų.

Dieviško skonio dietiniai sausainiai, kurie nudžiugins visus lieknėjančius (11)

Ką valgyti, kad nesustorėtum? Šį klausimą sau užduoda kiekviena moteris, ypač kalbant apie kepinius.

Mišrainė, be kurios neįsivaizduojamos šios šventės – privalote tai paragauti! (3)

Šios ryžių ir kepenėlių salotos yra turbūt vienas tų patiekalų, kurie tiesiog privalo būti ant jūsų šventinio stalo pasitinkant Ugningojo Gaidžio metus!

Šios salotos – milijoną kartų skaniau už „Silkę pataluose“ (29)

Jei manėte, kad „Silkė pataluose“ yra mišrainių karalienė, turime nuvilti. Populiarias salotas nukarūnavo šis receptas.

Lietuvių skonis kinta: jau nori ryklienos ir fontane plaukiojančių omarų

Keturių restoranų virtuvės šefas Montvydas Kazlauskas prieš prieš naujo restorano atidarymo šventę sutiko papasakoti apie besikeičiantį lietuvių skonį.

Patarimai, kaip išvengti duonos pelėsio namuose (1)

Dėl rudeninio oro ir jame tvyrančių bakterijų, dažnas namuose susiduria su nemalonia problema – supelijusia duona. Rudens drėgmė ir šildomos patalpos sukuria palankesnes sąlygas pelėsiui veistis ir plisti. Duonos ekspertas Tadas Aleknavičius pataria, kaip tinkamai laikyti duonos gaminius, kad šie nepelytų ir ilgiau išliktų švieži.