Gardūs balandėliai su mėsa

 (22)
Jei niekad neruošėte balandėlių, nesibaidykite - paruošimas tikrai labai paprastas. Darbo apie 30 min. kepimo ir troškinimo po dangčiu apie 45 min., o rezultatas nudžiugins ne vieną išalkusį pilvą.
© Shutterstock nuotr.

Pirkdama aš pasirenku plonų lapų nedidelį kopūstą, dažniausiai to užtenka 15 balandėlių pagaminti. Žiūriu, kad kopūsto lapai prie koto būtų mažiau susiraukšlėję, o lapų viršūnės natūraliai blizgėtų. Tokių kopūstų lapai lankstūs ir neplyšta į juos vyniojant įdarą.
Labai skanu su grietine ir virtomis bulvėmis.

Reikės:
1 kopūsto,
400 g kiaulienos faršo,
0,5 šaukštelio druskos,
1 mažo svogūno,
0,5 stiklinės ryžių kruopų,
2 šaukštų alyvuogių aliejaus,
šviežiai maltų juodųjų pipirų,
0,25 šaukštelio juodųjų pipirų žirnelių,
kiaulienos prieskonių.

Gaminimas.  Išverkite ryžius. Nupjaukite kopūsto kotą. Kopūstą virkite aukštame puode 5–10 minučių, kol viršutiniai lapai atsiskirs nuo gūžės. Juos nuimkite, vėl virkite, kol atsiskirs kiti lapai, šiuos vėl nuimkite ir taip toliau, kol atsiskirs visi lapai. Sumaišykite maltą mėsą, ryžius,
smulkiai supjaustytus svogūnus ir prieskonius. Masė turėtų būti gana tiršta. Storiausią kopūstlapio vietą išpjaukite, uždėkite įdaro ir suvyniokite.

Balandėlius sudėkite į skardą, ant kiekvieno užlašinkite šiek tiek aliejaus ir užberkite truputį druskos. Užpilkite verdančiu vandeniu, kad balandėliai būtų pusiau apsemti, ir troškinkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje (ją prieš tai įkaitinę) 30 minučių. Tada įpilkite šiek tiek vandens, įdėkite grietinės, uždenkite folija ir troškinkite dar 30 minučių.

Skanaus!

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Skanios

Mokslininkas patvirtino – vyro neištikimybė simbolizuoja meilę žmonai (161)

Mokslininkas griauna mitą, kad neištikimybė yra blogis ir poros santykius šaldantis reiškinys.

Patiks net vyrams! Lengvai paruošiami lęšių burgeriai (3)

Šio patiekalo receptas maloniai nustebino ne tik mane, bet ir šeimos vyrus, kurie mėsą tikrai mėgsta. Tikrai pakankamai greitas ir paprastas receptas.

Kaip sunokinti avokadą per 10-15 minučių? (16)

Ruošiate meksikietišką vakarienę ar pakvietėte draugus sušiui, tačiau parduotuvėje radote tik pusžalius avokadus? Ne bėda.

Bulviniai blynai, kurie atbaidys visas ligas (29)

Šie blynai su didele doze česnako. Ši maža prieskoninė daržovė ne tik atbaidys visus virusus, bet ir siunčia sotumo signalus smegenims, taip sumažindama alkio jausmą.

Savaitgalio pietums - sultingi naminiai kibinai (33)

Labai senai gaminau šį patiekalą. Turiu netgi keletą receptų, bet darau pagal vieną. Jis man geriausias, niekada nenuvilia, visada žinau, kad kibinai gerai iškeps ir bus skanūs. Nulis rizikos.

5 skanūs ir maistingi receptai su avokadais (4)

Kokia avokadų nauda? Tai aukščiausios kokybės baltymų, geriausių riebalų ir maistingiausių angliavandenių šaltinis. Be to, šis vaisiaus - veiksminga priemonė kovoje su bloguoju cholesteroliu, skatinanti jį pasišalinti iš kraujo.

Efektingos detoksikacinės sriubos norinčioms sulieknėti (8)

Šios sriubos - tikra atgaiva skrandžiui po šventinio mišrainių maratono. Jas labai lengva paruošti, o be to jos labai skanios. Receptuose nurodyto kiekio užteks 2-3 dienoms, todėl jei atsispirsite tortams, kumpiams ir kitiems riebiems patiekalams, valgydamos šią sriubą tikrai numesite ne vieną kilogramą.

Subtilybės, kurias turi žinoti kiekvienas perkantis putojantį vyną (2)

Prancūziškas šampanas dažniausiai pirmauja putojančiųjų pasaulyje, tačiau nederėtų pamiršti ir Ispanijoje gaminamo cava, o Italijoje – vis labiau populiarėjančio prosecco.

Kaip gražiai patiekti silkę + 2 receptai (3)

Ieškote idėjų kaip originaliai ant šventinio stalo patiekti patiekalus su silke? Dalinamės skaniai ir gražiai atrodančiomis idėjomis.

Tokio skonio niekur nerasite: 4 burnoje tirpstantys salotų receptai, kurie papuoš jūsų stalą (3)

Jau sugalvojai, kokiais patiekalais papuoši žiemos švenčių stalą? Jei ne, siūlome išbandyti naujų ir skanių salotų receptų.

Dieviško skonio dietiniai sausainiai, kurie nudžiugins visus lieknėjančius (11)

Ką valgyti, kad nesustorėtum? Šį klausimą sau užduoda kiekviena moteris, ypač kalbant apie kepinius.

Mišrainė, be kurios neįsivaizduojamos šios šventės – privalote tai paragauti! (3)

Šios ryžių ir kepenėlių salotos yra turbūt vienas tų patiekalų, kurie tiesiog privalo būti ant jūsų šventinio stalo pasitinkant Ugningojo Gaidžio metus!

Šios salotos – milijoną kartų skaniau už „Silkę pataluose“ (29)

Jei manėte, kad „Silkė pataluose“ yra mišrainių karalienė, turime nuvilti. Populiarias salotas nukarūnavo šis receptas.

Lietuvių skonis kinta: jau nori ryklienos ir fontane plaukiojančių omarų

Keturių restoranų virtuvės šefas Montvydas Kazlauskas prieš prieš naujo restorano atidarymo šventę sutiko papasakoti apie besikeičiantį lietuvių skonį.

Patarimai, kaip išvengti duonos pelėsio namuose (1)

Dėl rudeninio oro ir jame tvyrančių bakterijų, dažnas namuose susiduria su nemalonia problema – supelijusia duona. Rudens drėgmė ir šildomos patalpos sukuria palankesnes sąlygas pelėsiui veistis ir plisti. Duonos ekspertas Tadas Aleknavičius pataria, kaip tinkamai laikyti duonos gaminius, kad šie nepelytų ir ilgiau išliktų švieži.