DIENOS PATARIMAS. Šveitiklis, valiklis ir kiti būdai panaudoti cukrų

Šiandien dienos patarimo skiltyje karaliauja cukrus - pasirodo, jį galima panaudoti ne tik į kavą ar arbatą...
© K.Kavolėlio nuotr.

Spąstai širšėms. Būtent dabar yra tas metų laikas, kai pasirodo šios geliančios nenaudėlės. Jei jau pastebėjote keletą, išbandykite šiuos „pasidaryk pats“ spąstus širšėms: paprasčiausiai pasigaminkite tokį sirupą – kartu lygiomis dalimis virkite vandenį ir cukrų. Tada supilkite jį į tuščią buteliuką nuo gazuoto vandens. Pakabinkite lauke šalia jų lizdo ir stebėkite, kaip vapsvos papuola į spąstus. 
Dėmių valiklis. Aptikote žolių dėmių? Greit jas pamiršite ilgam laikui – ir visa tai tik cukraus dėka. Pasigaminkite tirštą mišinį iš cukraus ir kelių lašų vandens, tada juo pavalykite dėmę. Palikite mišinį ant dėmės 30 minučių, tada įprastai išplaukite drabužį.
Veido šveitiklis. Merginos išbandė, merginos patvirtino. Įmaišykite valgomąjį šaukštą smulkaus cukraus į savo įprastą kreminį arba skystą veido prausiklį – taip pasigaminsite savo veido šveitiklį. Naudokite kartą per savaitę ir jūsų oda bus lygesnė bei skaistesnė.
Kavos malūnėlio valiklis. Praėjus šiek tiek laiko kavos malūnėlis gali virsti paprasčiausiais malančiais ašmenimis. Jei norite tai sutvarkyti, paprasčiausiai sumalkite juo apie 1/3 – 1/2 puodelio cukraus ir ištuštinkite malūnėlį. Taip pat cukrus gali pašalinti ir blogą kvapą, todėl jis yra ir puikus prieskonių malūnėlių valiklis.
Gėlių maistas. Klasikinis patarimas kaip kuo ilgiau išlaikyti gėlių puokštę: tai veikia! Įdėkite tris valgomuosius šaukštus cukraus kartu su dviem valgomaisiais šaukštais acto į jūsų gėlių vazos vandenį. Cukrus suteikia maistingas medžiagas, kurios padeda išlaikyti gėles gyvas, o actas atbaido bakterines infekcijas.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Skanios

Mokslininkas patvirtino – vyro neištikimybė simbolizuoja meilę žmonai (161)

Mokslininkas griauna mitą, kad neištikimybė yra blogis ir poros santykius šaldantis reiškinys.

Patiks net vyrams! Lengvai paruošiami lęšių burgeriai (3)

Šio patiekalo receptas maloniai nustebino ne tik mane, bet ir šeimos vyrus, kurie mėsą tikrai mėgsta. Tikrai pakankamai greitas ir paprastas receptas.

Kaip sunokinti avokadą per 10-15 minučių? (16)

Ruošiate meksikietišką vakarienę ar pakvietėte draugus sušiui, tačiau parduotuvėje radote tik pusžalius avokadus? Ne bėda.

Bulviniai blynai, kurie atbaidys visas ligas (29)

Šie blynai su didele doze česnako. Ši maža prieskoninė daržovė ne tik atbaidys visus virusus, bet ir siunčia sotumo signalus smegenims, taip sumažindama alkio jausmą.

Savaitgalio pietums - sultingi naminiai kibinai (33)

Labai senai gaminau šį patiekalą. Turiu netgi keletą receptų, bet darau pagal vieną. Jis man geriausias, niekada nenuvilia, visada žinau, kad kibinai gerai iškeps ir bus skanūs. Nulis rizikos.

5 skanūs ir maistingi receptai su avokadais (4)

Kokia avokadų nauda? Tai aukščiausios kokybės baltymų, geriausių riebalų ir maistingiausių angliavandenių šaltinis. Be to, šis vaisiaus - veiksminga priemonė kovoje su bloguoju cholesteroliu, skatinanti jį pasišalinti iš kraujo.

Efektingos detoksikacinės sriubos norinčioms sulieknėti (8)

Šios sriubos - tikra atgaiva skrandžiui po šventinio mišrainių maratono. Jas labai lengva paruošti, o be to jos labai skanios. Receptuose nurodyto kiekio užteks 2-3 dienoms, todėl jei atsispirsite tortams, kumpiams ir kitiems riebiems patiekalams, valgydamos šią sriubą tikrai numesite ne vieną kilogramą.

Subtilybės, kurias turi žinoti kiekvienas perkantis putojantį vyną (2)

Prancūziškas šampanas dažniausiai pirmauja putojančiųjų pasaulyje, tačiau nederėtų pamiršti ir Ispanijoje gaminamo cava, o Italijoje – vis labiau populiarėjančio prosecco.

Kaip gražiai patiekti silkę + 2 receptai (3)

Ieškote idėjų kaip originaliai ant šventinio stalo patiekti patiekalus su silke? Dalinamės skaniai ir gražiai atrodančiomis idėjomis.

Tokio skonio niekur nerasite: 4 burnoje tirpstantys salotų receptai, kurie papuoš jūsų stalą (3)

Jau sugalvojai, kokiais patiekalais papuoši žiemos švenčių stalą? Jei ne, siūlome išbandyti naujų ir skanių salotų receptų.

Dieviško skonio dietiniai sausainiai, kurie nudžiugins visus lieknėjančius (11)

Ką valgyti, kad nesustorėtum? Šį klausimą sau užduoda kiekviena moteris, ypač kalbant apie kepinius.

Mišrainė, be kurios neįsivaizduojamos šios šventės – privalote tai paragauti! (3)

Šios ryžių ir kepenėlių salotos yra turbūt vienas tų patiekalų, kurie tiesiog privalo būti ant jūsų šventinio stalo pasitinkant Ugningojo Gaidžio metus!

Šios salotos – milijoną kartų skaniau už „Silkę pataluose“ (29)

Jei manėte, kad „Silkė pataluose“ yra mišrainių karalienė, turime nuvilti. Populiarias salotas nukarūnavo šis receptas.

Lietuvių skonis kinta: jau nori ryklienos ir fontane plaukiojančių omarų

Keturių restoranų virtuvės šefas Montvydas Kazlauskas prieš prieš naujo restorano atidarymo šventę sutiko papasakoti apie besikeičiantį lietuvių skonį.

Patarimai, kaip išvengti duonos pelėsio namuose (1)

Dėl rudeninio oro ir jame tvyrančių bakterijų, dažnas namuose susiduria su nemalonia problema – supelijusia duona. Rudens drėgmė ir šildomos patalpos sukuria palankesnes sąlygas pelėsiui veistis ir plisti. Duonos ekspertas Tadas Aleknavičius pataria, kaip tinkamai laikyti duonos gaminius, kad šie nepelytų ir ilgiau išliktų švieži.