Daržovių sriuba: ir labai skani, ir tirpdo riebalus

 (3)
Žiemą puikiai šildo arbatos, vilnonės kojinės ir miela kompanija. O kad dar ir skrandis nebūtų tuščias, tinkamiausios – sriubos.
© Shutterstock nuotr.

Ir ne bet kokios, o daržovių. Kai tiks užklups šalčiai, būtiniausiai į savo valgiaraštį įtraukite mėsės sultinyje išvirtą sriubą. Bet ir tai dar ne viskas! Svarbiausia – žinoti, kokias būtent daržoves reikia kapot ir sviest į puodą, kad sriuba būtų pati naudingiausia.

Briuselio kopūstai. Jie neišvengiamai reikalingi mūsų organizmui žiemą. Juose yra daugybė B, C grupės vitaminų, geležies ir folio rūgšties. Reguliariai valgydamos sriubą su Briuselio kopūstais, pastebėsite, kaip gerėja jūsų nuotaika ir savijauta. Be to, Briuselio kopūstai užkerta kelią nerviniams susirgimams.

Nuotr. Shutterstock

Pomidorai. Raudonskruosčiuose pomidoruose daug kalio, todėl jie vertingi žmonėms, kenčiantiems nuo aukšto arterinio kraujo spaudimo ir sergantiems širdies bei kraujagyslių ligomis.

Nuotr. Shutterstock

Riešutai ir saulėgrąžų bei moliūgų sėklos. Gal jums ir keista, tačiau pagardinusios sriubą šiais skanėstais, tikrai neapsiriksite. Jų sudėtyje yra augalinės ląstelienos. Pavyzdžiui, lazdyno riešutai jums, tiksliau – organizmui, padės lengviau prisitaikyti prie besikeičiančių oro sąlygų (žiemą dažni svyravimai), o graikiniai riešutai sustiprins kepenų veiklą bei padės įveikti nemigą.

Nuotr. Shutterstock

GARDŽIOS SRIUBOS RECEPTAS

Reikės:

300 g briuselio kopūstų;

3–4 bulvių;

1 svogūno;

1 morkos;

3 pomidorų;

saliero gumbo;

susmulkintų petražolių;

2 lauro lapų;

saujos žemės riešutų ir moliūgo sėklų;

druskos, maltų pipirų.

Gaminimas:

Svogūną, morką, petražolę, salierą nuvalome, nuplauname ir supjaustome šiaudeliais. Pomidorą susmulkiname kubeliais. Keptuvėje įkaitiname aliejų ir pakepiname supjaustytas daržoves apie 7 min. Į puodą įpilame 2 l vandens, užviriname, suberiame apkepintas daržoves, pasūdome ir verdame apie 5 min. Bulves nulupame, nuplauname, supjaustome kubeliais ir sudedame į puodą ir verdame 7 min. Sudedame briuselio kopūstus, lauro lapus ir verdame 7 min. Sriuba su briuselio kopūstais pasūdoma, pagardinama pipirais, papuošiame smulkintais petražolės gabaliukais ir pabarstyite trupintais riešutais bei moliūgo sėklomis. 

PRIMENAME

Laikytis dietų žiemą nelabai patartina, nes ir taip organizmas patiria stiprų stresą. Tačiau ir grūsti skrandį riebaus maisto neverta. Daržovių sriuba – geriausiai subalansuotas žiemos patiekalas. Valgykit ir nestorėkit!

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Skanios

Mokslininkas patvirtino – vyro neištikimybė simbolizuoja meilę žmonai (161)

Mokslininkas griauna mitą, kad neištikimybė yra blogis ir poros santykius šaldantis reiškinys.

Patiks net vyrams! Lengvai paruošiami lęšių burgeriai (3)

Šio patiekalo receptas maloniai nustebino ne tik mane, bet ir šeimos vyrus, kurie mėsą tikrai mėgsta. Tikrai pakankamai greitas ir paprastas receptas.

Kaip sunokinti avokadą per 10-15 minučių? (16)

Ruošiate meksikietišką vakarienę ar pakvietėte draugus sušiui, tačiau parduotuvėje radote tik pusžalius avokadus? Ne bėda.

Bulviniai blynai, kurie atbaidys visas ligas (29)

Šie blynai su didele doze česnako. Ši maža prieskoninė daržovė ne tik atbaidys visus virusus, bet ir siunčia sotumo signalus smegenims, taip sumažindama alkio jausmą.

Savaitgalio pietums - sultingi naminiai kibinai (33)

Labai senai gaminau šį patiekalą. Turiu netgi keletą receptų, bet darau pagal vieną. Jis man geriausias, niekada nenuvilia, visada žinau, kad kibinai gerai iškeps ir bus skanūs. Nulis rizikos.

5 skanūs ir maistingi receptai su avokadais (4)

Kokia avokadų nauda? Tai aukščiausios kokybės baltymų, geriausių riebalų ir maistingiausių angliavandenių šaltinis. Be to, šis vaisiaus - veiksminga priemonė kovoje su bloguoju cholesteroliu, skatinanti jį pasišalinti iš kraujo.

Efektingos detoksikacinės sriubos norinčioms sulieknėti (8)

Šios sriubos - tikra atgaiva skrandžiui po šventinio mišrainių maratono. Jas labai lengva paruošti, o be to jos labai skanios. Receptuose nurodyto kiekio užteks 2-3 dienoms, todėl jei atsispirsite tortams, kumpiams ir kitiems riebiems patiekalams, valgydamos šią sriubą tikrai numesite ne vieną kilogramą.

Subtilybės, kurias turi žinoti kiekvienas perkantis putojantį vyną (2)

Prancūziškas šampanas dažniausiai pirmauja putojančiųjų pasaulyje, tačiau nederėtų pamiršti ir Ispanijoje gaminamo cava, o Italijoje – vis labiau populiarėjančio prosecco.

Kaip gražiai patiekti silkę + 2 receptai (3)

Ieškote idėjų kaip originaliai ant šventinio stalo patiekti patiekalus su silke? Dalinamės skaniai ir gražiai atrodančiomis idėjomis.

Tokio skonio niekur nerasite: 4 burnoje tirpstantys salotų receptai, kurie papuoš jūsų stalą (3)

Jau sugalvojai, kokiais patiekalais papuoši žiemos švenčių stalą? Jei ne, siūlome išbandyti naujų ir skanių salotų receptų.

Dieviško skonio dietiniai sausainiai, kurie nudžiugins visus lieknėjančius (11)

Ką valgyti, kad nesustorėtum? Šį klausimą sau užduoda kiekviena moteris, ypač kalbant apie kepinius.

Mišrainė, be kurios neįsivaizduojamos šios šventės – privalote tai paragauti! (3)

Šios ryžių ir kepenėlių salotos yra turbūt vienas tų patiekalų, kurie tiesiog privalo būti ant jūsų šventinio stalo pasitinkant Ugningojo Gaidžio metus!

Šios salotos – milijoną kartų skaniau už „Silkę pataluose“ (29)

Jei manėte, kad „Silkė pataluose“ yra mišrainių karalienė, turime nuvilti. Populiarias salotas nukarūnavo šis receptas.

Lietuvių skonis kinta: jau nori ryklienos ir fontane plaukiojančių omarų

Keturių restoranų virtuvės šefas Montvydas Kazlauskas prieš prieš naujo restorano atidarymo šventę sutiko papasakoti apie besikeičiantį lietuvių skonį.

Patarimai, kaip išvengti duonos pelėsio namuose (1)

Dėl rudeninio oro ir jame tvyrančių bakterijų, dažnas namuose susiduria su nemalonia problema – supelijusia duona. Rudens drėgmė ir šildomos patalpos sukuria palankesnes sąlygas pelėsiui veistis ir plisti. Duonos ekspertas Tadas Aleknavičius pataria, kaip tinkamai laikyti duonos gaminius, kad šie nepelytų ir ilgiau išliktų švieži.