DARYK. Šviežiai raugti agurkėliai

 (5)
Agurkai, agurkėliai... Ir ant veido, ir į skrandį. Plaunam žaliašonius, ruošiam jiems mirkalą ir savaitgaliui turim puikiausiai traškantį IŠKYLOS agurką!
© Shutterstock nuotr.

Reikės:
1,5 kg agurkų,
4 šaukštų druskos,
1-2 krieno lapų,
3 vyšnios lapelių,
3 krapų šakelių,
3-4 gvazdikėlių,
5-6 skiltelių česnako,
5-6 serbentų lapelių,
8-10 kvapiųjų pipirų žirnelių,
lauro lapelių,
2 litrų vandens.

Gaminimas.
Atrinkite nedidelius, 6-7 cm ilgio agurkus, nuplaukite, nusausinkite, nupjaukite galiukus. Česnako skilteles nulupkite, žalumynus - nuplaukite.

Sudėkite agurkėlius į švarų sterilizuotą indą, vis pabarstydamos žalumynų (krapų, minėtų augalų lapelių) ir česnakų. Agurkai turi būti vertikalūs.

Į puodą su vandeniu berkite druską, pipirus, gvazdikėlius ir lauro lapelius. Užkaiskite puodą ir laukite, kol vanduo užvirs. Tada tuo skysčiu užpilkite agurkus. Uždenkite indą rankšluosčiu ir palikite šiltoje vietoje.

Jau kitą dieną agurkai bus puikiausiai valgomi. Kad agurkėliai būtų kieti ir traškūs, į indą BŪTINAI įdėkite krieno, vyšnios bei serbentų lapelių. Nepamirškite.

O štai ir salotos su šviežiai paraugtais agurkėliais!  Jie gal ne tokie, kaip įsivaizduojate, bet labai skanūs. Nereiks jokio vandens, tik viską sluoksniuosim kaip lazaniją. Ir valgyti galėsite iš karto! Pirmyn.

Reikės:
5-7 skiltelių česnako,
druskos,
ryšelio šviežių krapų,
ryšelio petražolių,
1 kg šviežių agurkų.

Gaminimas.
Agurkus nuplaukite, nupjaukite galiukus ir perpjaukite išilgai į 4 dalis.

Guldome taip supjaustytus agurkus į puodą, o nuluptas česnako skilteles susmulkiname spaudykle (galima suknežinti ir peilio geležte). Paskirstome česnakus ant agurkų ir einame stambiai pjaustyti petražolių bei krapų.

Tada barstom ant agurkų žalumynų sluoksnį ir beriam šiek tiek druskos. Ir vėl viską sluoksniuojam, pradėdamos nuo pradžių: agurkai, česnakai, žalumynai, druskytė. Taip sluoksniuojam, kol baigsis agurkai (arba kol pasieksite puodo viršų).

Kai baigiame, uždengiame puodą ir gerai pakratome. Valgyti galite iš karto! (Mano Ričardas šią užkandą siūlo svečiams, jei jie atsineša degtinės butelį...).

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Skanios

Mokslininkas patvirtino – vyro neištikimybė simbolizuoja meilę žmonai (161)

Mokslininkas griauna mitą, kad neištikimybė yra blogis ir poros santykius šaldantis reiškinys.

Patiks net vyrams! Lengvai paruošiami lęšių burgeriai (3)

Šio patiekalo receptas maloniai nustebino ne tik mane, bet ir šeimos vyrus, kurie mėsą tikrai mėgsta. Tikrai pakankamai greitas ir paprastas receptas.

Kaip sunokinti avokadą per 10-15 minučių? (16)

Ruošiate meksikietišką vakarienę ar pakvietėte draugus sušiui, tačiau parduotuvėje radote tik pusžalius avokadus? Ne bėda.

Bulviniai blynai, kurie atbaidys visas ligas (29)

Šie blynai su didele doze česnako. Ši maža prieskoninė daržovė ne tik atbaidys visus virusus, bet ir siunčia sotumo signalus smegenims, taip sumažindama alkio jausmą.

Savaitgalio pietums - sultingi naminiai kibinai (33)

Labai senai gaminau šį patiekalą. Turiu netgi keletą receptų, bet darau pagal vieną. Jis man geriausias, niekada nenuvilia, visada žinau, kad kibinai gerai iškeps ir bus skanūs. Nulis rizikos.

5 skanūs ir maistingi receptai su avokadais (4)

Kokia avokadų nauda? Tai aukščiausios kokybės baltymų, geriausių riebalų ir maistingiausių angliavandenių šaltinis. Be to, šis vaisiaus - veiksminga priemonė kovoje su bloguoju cholesteroliu, skatinanti jį pasišalinti iš kraujo.

Efektingos detoksikacinės sriubos norinčioms sulieknėti (8)

Šios sriubos - tikra atgaiva skrandžiui po šventinio mišrainių maratono. Jas labai lengva paruošti, o be to jos labai skanios. Receptuose nurodyto kiekio užteks 2-3 dienoms, todėl jei atsispirsite tortams, kumpiams ir kitiems riebiems patiekalams, valgydamos šią sriubą tikrai numesite ne vieną kilogramą.

Subtilybės, kurias turi žinoti kiekvienas perkantis putojantį vyną (2)

Prancūziškas šampanas dažniausiai pirmauja putojančiųjų pasaulyje, tačiau nederėtų pamiršti ir Ispanijoje gaminamo cava, o Italijoje – vis labiau populiarėjančio prosecco.

Kaip gražiai patiekti silkę + 2 receptai (3)

Ieškote idėjų kaip originaliai ant šventinio stalo patiekti patiekalus su silke? Dalinamės skaniai ir gražiai atrodančiomis idėjomis.

Tokio skonio niekur nerasite: 4 burnoje tirpstantys salotų receptai, kurie papuoš jūsų stalą (3)

Jau sugalvojai, kokiais patiekalais papuoši žiemos švenčių stalą? Jei ne, siūlome išbandyti naujų ir skanių salotų receptų.

Dieviško skonio dietiniai sausainiai, kurie nudžiugins visus lieknėjančius (11)

Ką valgyti, kad nesustorėtum? Šį klausimą sau užduoda kiekviena moteris, ypač kalbant apie kepinius.

Mišrainė, be kurios neįsivaizduojamos šios šventės – privalote tai paragauti! (3)

Šios ryžių ir kepenėlių salotos yra turbūt vienas tų patiekalų, kurie tiesiog privalo būti ant jūsų šventinio stalo pasitinkant Ugningojo Gaidžio metus!

Šios salotos – milijoną kartų skaniau už „Silkę pataluose“ (29)

Jei manėte, kad „Silkė pataluose“ yra mišrainių karalienė, turime nuvilti. Populiarias salotas nukarūnavo šis receptas.

Lietuvių skonis kinta: jau nori ryklienos ir fontane plaukiojančių omarų

Keturių restoranų virtuvės šefas Montvydas Kazlauskas prieš prieš naujo restorano atidarymo šventę sutiko papasakoti apie besikeičiantį lietuvių skonį.

Patarimai, kaip išvengti duonos pelėsio namuose (1)

Dėl rudeninio oro ir jame tvyrančių bakterijų, dažnas namuose susiduria su nemalonia problema – supelijusia duona. Rudens drėgmė ir šildomos patalpos sukuria palankesnes sąlygas pelėsiui veistis ir plisti. Duonos ekspertas Tadas Aleknavičius pataria, kaip tinkamai laikyti duonos gaminius, kad šie nepelytų ir ilgiau išliktų švieži.