BENEDIKTO KIAUŠINIAI – karališkai ir sočiai vakarienei

 (11)
„Kurį laiką planavau pasidalinti savuoju Benedikto kiaušinio deriniu (jų gali būti pačių įvairiausių), nes esu dėl jo švelniai pamišusi. Žinoma, šis receptas pritaikytas smūginei vakarienei arba ankstyviems pusryčiams, kai labiau norisi ilgiau pamiegoti, nei papusryčiauti, todėl Hollandaise padažo recepto, kuris reikalauja šiek tiek įgūdžių ir laiko, jame nerasite. Tikiuosi šiandien tai bus Jūsų vakarienė!“ - rašo „Salierai-rankinėje“ blogerė.
Karališkieji Benedikto kiaušiniai
Karališkieji Benedikto kiaušiniai
© salierai-rankineje.lt nuotr.

Ingredientai (2 asmenims):

Paprastos apvalios bandelės
Gabalėlio sviesto
Kelių šaukštų majonezo
2 kuo didesnių kiaušinių
Šlakelio balto vyno acto
Žiupsnelio druskos
1 pomidoro
Šviežių špinatų lapelių
Kelių prosciutto juostelių
Šviežiai maltų juodųjų pipirų
Žiupsnelio kristalinės druskos
Šviežių čiobrelių šakelės

Karališkieji Benedikto kiaušiniai
Karališkieji Benedikto kiaušiniai
© salierai-rankineje.lt nuotr.

Gaminimas:

Pirmiausiai užvirkite vandenį su žiupsneliu druskos ir šlakeliu acto nedideliame puode, kuriame vandens būtų 7-8 cm nuo dugno.

Kol vanduo kaista, perpjaukite bandelę pusiau, patepkite sviestu ir paskrudinkite keptuvėje be riebalų, kol gražiai paruduos.

Dėkite bandelės puseles į lėkštes ir kiekvienos viršų patepkite majonezu lyg ant duonos teptumėte kreminį sūrelį.

Ant viršaus uždėkite kelias plonas pomidoro riekeles. Padenkite bandelę špinatų lapeliais, o ant jų sudėkite kelias prosciutto juosteles.

Kiaušinį įmuškite į puodelį, tačiau tai darykite atsargiai, kadangi, pavyzdžiui, pjaustymui skirtas peilis dažnai prakerta kiaušinio trynį. Vandeniui užvirus šiek tiek pamaišykite šaukštu ratu ir į susidariusį sūkurį švelniai supilkite kiaušinį. Virkite jį lygiai 2 minutes, nebent nemėgstate skystai virto kiaušinio, bet tokiu atveju geriau negadinkite kiaušinių. Atsargiai, patogiausiai su dviem šaukštais, ir uždėkite ant paruoštos bandelės.

Ant kiaušinio uždėkite arbatinį šaukštelį majonezo ir apibarstykite šviežiai maltais pipirais, kristaline druska (ji žymiai estetiškiau atrodo) ir čiobrelio lapelių.

Jei ši vakarienė - staigmena, prieš pat patiekdami, prapjaukite kiaušinio trynį.

Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Skanios

Mokslininkas patvirtino – vyro neištikimybė simbolizuoja meilę žmonai (161)

Mokslininkas griauna mitą, kad neištikimybė yra blogis ir poros santykius šaldantis reiškinys.

Patiks net vyrams! Lengvai paruošiami lęšių burgeriai (3)

Šio patiekalo receptas maloniai nustebino ne tik mane, bet ir šeimos vyrus, kurie mėsą tikrai mėgsta. Tikrai pakankamai greitas ir paprastas receptas.

Kaip sunokinti avokadą per 10-15 minučių? (16)

Ruošiate meksikietišką vakarienę ar pakvietėte draugus sušiui, tačiau parduotuvėje radote tik pusžalius avokadus? Ne bėda.

Bulviniai blynai, kurie atbaidys visas ligas (29)

Šie blynai su didele doze česnako. Ši maža prieskoninė daržovė ne tik atbaidys visus virusus, bet ir siunčia sotumo signalus smegenims, taip sumažindama alkio jausmą.

Savaitgalio pietums - sultingi naminiai kibinai (33)

Labai senai gaminau šį patiekalą. Turiu netgi keletą receptų, bet darau pagal vieną. Jis man geriausias, niekada nenuvilia, visada žinau, kad kibinai gerai iškeps ir bus skanūs. Nulis rizikos.

5 skanūs ir maistingi receptai su avokadais (4)

Kokia avokadų nauda? Tai aukščiausios kokybės baltymų, geriausių riebalų ir maistingiausių angliavandenių šaltinis. Be to, šis vaisiaus - veiksminga priemonė kovoje su bloguoju cholesteroliu, skatinanti jį pasišalinti iš kraujo.

Efektingos detoksikacinės sriubos norinčioms sulieknėti (8)

Šios sriubos - tikra atgaiva skrandžiui po šventinio mišrainių maratono. Jas labai lengva paruošti, o be to jos labai skanios. Receptuose nurodyto kiekio užteks 2-3 dienoms, todėl jei atsispirsite tortams, kumpiams ir kitiems riebiems patiekalams, valgydamos šią sriubą tikrai numesite ne vieną kilogramą.

Subtilybės, kurias turi žinoti kiekvienas perkantis putojantį vyną (2)

Prancūziškas šampanas dažniausiai pirmauja putojančiųjų pasaulyje, tačiau nederėtų pamiršti ir Ispanijoje gaminamo cava, o Italijoje – vis labiau populiarėjančio prosecco.

Kaip gražiai patiekti silkę + 2 receptai (3)

Ieškote idėjų kaip originaliai ant šventinio stalo patiekti patiekalus su silke? Dalinamės skaniai ir gražiai atrodančiomis idėjomis.

Tokio skonio niekur nerasite: 4 burnoje tirpstantys salotų receptai, kurie papuoš jūsų stalą (3)

Jau sugalvojai, kokiais patiekalais papuoši žiemos švenčių stalą? Jei ne, siūlome išbandyti naujų ir skanių salotų receptų.

Dieviško skonio dietiniai sausainiai, kurie nudžiugins visus lieknėjančius (11)

Ką valgyti, kad nesustorėtum? Šį klausimą sau užduoda kiekviena moteris, ypač kalbant apie kepinius.

Mišrainė, be kurios neįsivaizduojamos šios šventės – privalote tai paragauti! (3)

Šios ryžių ir kepenėlių salotos yra turbūt vienas tų patiekalų, kurie tiesiog privalo būti ant jūsų šventinio stalo pasitinkant Ugningojo Gaidžio metus!

Šios salotos – milijoną kartų skaniau už „Silkę pataluose“ (29)

Jei manėte, kad „Silkė pataluose“ yra mišrainių karalienė, turime nuvilti. Populiarias salotas nukarūnavo šis receptas.

Lietuvių skonis kinta: jau nori ryklienos ir fontane plaukiojančių omarų

Keturių restoranų virtuvės šefas Montvydas Kazlauskas prieš prieš naujo restorano atidarymo šventę sutiko papasakoti apie besikeičiantį lietuvių skonį.

Patarimai, kaip išvengti duonos pelėsio namuose (1)

Dėl rudeninio oro ir jame tvyrančių bakterijų, dažnas namuose susiduria su nemalonia problema – supelijusia duona. Rudens drėgmė ir šildomos patalpos sukuria palankesnes sąlygas pelėsiui veistis ir plisti. Duonos ekspertas Tadas Aleknavičius pataria, kaip tinkamai laikyti duonos gaminius, kad šie nepelytų ir ilgiau išliktų švieži.