Baltųjų rūmų virtuvė: 3 Michelle Obamos receptai

 (7)
Be politinių intrigų ir rinkimų rūpesčių, Baltuosiuose rūmuose visada pilna... gardaus maisto. Siūlome jums išbandyti pačios pirmosios ledi, M.Obamos, ir jos dukrų mėgiamus receptus!
© Reuters/Scanpix

Žirnelių ir mėtų salotos

Šį patiekalą galite ruošti šventės ar vakarėlio išvakarėse, nes pastovėjęs jis dar skanesnis.
Kaip viskas ruošiama? Žirneliai blanširuojami (minutę paverdami ir perliejami šaltu vandeniu). Didžioji jų dalis atidedama salotoms, o saujelė įmetama į trintuvą, ten pat įpilamas šlakelis alyvuogių aliejaus ir citrinos sulčių, įberiama sutarkuotos citrinos žievelės, viskas susmulkinama – tai bus salotų padažas.
Supjaustome svogūnų laiškus, porus, susmulkiname mėtų lapelius, viską sumaišome, užpilame padažu, pagardiname druska ir pipirais.
Reikės:
1 svogūnėlio, supjaustyto kartu su laišku,
1 poro (naudojama tik baltoji dalis),
1 citrinos sulčių ir žievelės,
2–1,5 puodelio žirnelių,
0,25 puodelio alyvuogių aliejaus,
0,5 puodelio mėtų lapelių.

Makaronai su kalafiorais ir sūriu

Šį patiekalą dievina pirmosios ledi dukros Sasha ir Malia. O kaipgi, juk makaronai su sūriu – visų paauglių epas. Tačiau Michelle nebūtų mama, jei nesugalvotų kaip jį šiek tiek pasveikatinti... todėl čia ir atsirado žiediniai kopūstai.
Reikės:
0,5 kg penne makaronų (vamzdelių),
1 puodelio neriebaus (2%) pieno,
0,5 kg sutarkuotų čederio (arba bet kurių jūsų mėgstamų, lengvai išsilydančių sūrių mišinio),
0,5 smulkintos kalafioro gūžės,
0,25 puodelio parmezano,
3 šaukštelių smulkintų petražolių,
druskos, pipirų,
šaukštelio sviesto,
0,5 puodelio pyrago trupinių (galite apsieiti ir be to).

Veiksmas. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Išvirkite makaronus al dente. Garuose 10 minučių pavirkite kopūstus. Kai jie suminkštės, užpylusios šiek tiek skysčio, kuriame jie virė, sutrinkite iš jų košę. Į kepimo indą supilkite makaronus, kopūstų masę, suberkite sūrį ir šliūkštelėkite pieno. Viską gerai išmaišykite. Džiūvėsius pirštais sumaišykite su sviestu – jie turi priminti smėlį. Trupiniais apibarstykite makaronus (iškepę jie bus tarsi traški plutelė) ir šaukite indą orkaitėn maždaug 20 minučių.

Avižiniai batonėliai

Šis užkandis, pasak Michelle, šeimos energijos šaltinis. Mergaitės šiuos batonėlius valgo pavakariams. Jie sotūs ir vertingi. Ir tikrai skanūs!
Reikės:
6 šaukštelių vynuogių kauliukų aliejaus (nors tiks bet kuris kitas, neutralus aliejus, pavyzdžiui, rapsų). Jo dar reikės skardai ištepti.
2 puodelių avižinių dribsnių,
0,5 puodelio įvairų sėklų (sezamo, moliūgų, saulėgrąžų),
0,5 puodelio medaus,
0,3 puodelio rudojo cukraus,
0,3 puodelio klevų sirupo,
žiupsnelio druskos,
1,5 puodelio įvairių džiovintų vaisių ir uogų (mažiausiai 3 rūšių): spanguolių, razinų, vyšnių, abrikosų, papajos, ananasų. Didesnius gabalėlius supjaustykite.
1 šaukštelio kardamono arba cinamono (arba po 0,5 šaukštelio abiejų).

Veiksmas. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Skardą išklokite kepimo popieriumi arba folija taip, kad kraštai šiek tiek išlįstų ir kabėtų iš abiejų skardos pusių. Ištepkite aliejumi.
Ant kitos skardos paskleiskite avižas ir sėklas ir skrudinkite orkaitėje, kol jos pasidarys aukso spalvos ir ims skleisti nuostabų aromatą (maždaug 6-8 minutes). Nepamirškite laikas nuo laiko pakratyti skardos, kad apskrustų visos pusės.
Katiliuke sumaišykite aliejų, medų, cukrų, sirupą ir druską. Kaitinkite ant vidutinės ugnies, kol viskas ištirps ir pasidarys vientisa masė.
Atskirame dubenyje sumaišykite avižas, sėklas ir vaisius, užpilkite saldžiąja mase, gerai išmaišykite.
Kol masė dar šilta, išpilkite ją į skardą ir mentelės pagalba suformuokite norimo storio plytą.
Kepkite, kol paruduos (20-30 minučių).
Iškepusios leiskite „plytai“ visiškai atvėsti, tuomet laikydamos už folijos kraštų atsargiai perkelkite ją ant stalo. Naudodamos duonos peilį supjaustykite plytą į norimo dydžio batonėlius. Pjaustyti bus lengviau, jeigu kaskart peilį pamerksite į karštą vandenį.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Skanios

Mokslininkas patvirtino – vyro neištikimybė simbolizuoja meilę žmonai (161)

Mokslininkas griauna mitą, kad neištikimybė yra blogis ir poros santykius šaldantis reiškinys.

Patiks net vyrams! Lengvai paruošiami lęšių burgeriai (3)

Šio patiekalo receptas maloniai nustebino ne tik mane, bet ir šeimos vyrus, kurie mėsą tikrai mėgsta. Tikrai pakankamai greitas ir paprastas receptas.

Kaip sunokinti avokadą per 10-15 minučių? (16)

Ruošiate meksikietišką vakarienę ar pakvietėte draugus sušiui, tačiau parduotuvėje radote tik pusžalius avokadus? Ne bėda.

Bulviniai blynai, kurie atbaidys visas ligas (29)

Šie blynai su didele doze česnako. Ši maža prieskoninė daržovė ne tik atbaidys visus virusus, bet ir siunčia sotumo signalus smegenims, taip sumažindama alkio jausmą.

Savaitgalio pietums - sultingi naminiai kibinai (33)

Labai senai gaminau šį patiekalą. Turiu netgi keletą receptų, bet darau pagal vieną. Jis man geriausias, niekada nenuvilia, visada žinau, kad kibinai gerai iškeps ir bus skanūs. Nulis rizikos.

5 skanūs ir maistingi receptai su avokadais (4)

Kokia avokadų nauda? Tai aukščiausios kokybės baltymų, geriausių riebalų ir maistingiausių angliavandenių šaltinis. Be to, šis vaisiaus - veiksminga priemonė kovoje su bloguoju cholesteroliu, skatinanti jį pasišalinti iš kraujo.

Efektingos detoksikacinės sriubos norinčioms sulieknėti (8)

Šios sriubos - tikra atgaiva skrandžiui po šventinio mišrainių maratono. Jas labai lengva paruošti, o be to jos labai skanios. Receptuose nurodyto kiekio užteks 2-3 dienoms, todėl jei atsispirsite tortams, kumpiams ir kitiems riebiems patiekalams, valgydamos šią sriubą tikrai numesite ne vieną kilogramą.

Subtilybės, kurias turi žinoti kiekvienas perkantis putojantį vyną (2)

Prancūziškas šampanas dažniausiai pirmauja putojančiųjų pasaulyje, tačiau nederėtų pamiršti ir Ispanijoje gaminamo cava, o Italijoje – vis labiau populiarėjančio prosecco.

Kaip gražiai patiekti silkę + 2 receptai (3)

Ieškote idėjų kaip originaliai ant šventinio stalo patiekti patiekalus su silke? Dalinamės skaniai ir gražiai atrodančiomis idėjomis.

Tokio skonio niekur nerasite: 4 burnoje tirpstantys salotų receptai, kurie papuoš jūsų stalą (3)

Jau sugalvojai, kokiais patiekalais papuoši žiemos švenčių stalą? Jei ne, siūlome išbandyti naujų ir skanių salotų receptų.

Dieviško skonio dietiniai sausainiai, kurie nudžiugins visus lieknėjančius (11)

Ką valgyti, kad nesustorėtum? Šį klausimą sau užduoda kiekviena moteris, ypač kalbant apie kepinius.

Mišrainė, be kurios neįsivaizduojamos šios šventės – privalote tai paragauti! (3)

Šios ryžių ir kepenėlių salotos yra turbūt vienas tų patiekalų, kurie tiesiog privalo būti ant jūsų šventinio stalo pasitinkant Ugningojo Gaidžio metus!

Šios salotos – milijoną kartų skaniau už „Silkę pataluose“ (29)

Jei manėte, kad „Silkė pataluose“ yra mišrainių karalienė, turime nuvilti. Populiarias salotas nukarūnavo šis receptas.

Lietuvių skonis kinta: jau nori ryklienos ir fontane plaukiojančių omarų

Keturių restoranų virtuvės šefas Montvydas Kazlauskas prieš prieš naujo restorano atidarymo šventę sutiko papasakoti apie besikeičiantį lietuvių skonį.

Patarimai, kaip išvengti duonos pelėsio namuose (1)

Dėl rudeninio oro ir jame tvyrančių bakterijų, dažnas namuose susiduria su nemalonia problema – supelijusia duona. Rudens drėgmė ir šildomos patalpos sukuria palankesnes sąlygas pelėsiui veistis ir plisti. Duonos ekspertas Tadas Aleknavičius pataria, kaip tinkamai laikyti duonos gaminius, kad šie nepelytų ir ilgiau išliktų švieži.