5braškių TOP 3: populiariausi 2014-ųjų mėsos patiekalai

Nebūtume tikri lietuviai, jei nemėgtume patiekalų iš mėsos. Štai 3 populiariausi, kuriuos šiais metais publikavome 5braškių portale.
© Shutterstock nuotr.

Skaitykite 5braskes.lt naujienas ir savo išmaniajame telefone. Parsisiųskite programėles: „iPhone“; „Android“. Sekite mūsų naujienas ir Facebooke!

TOP 1: Sotus ir gardus kiaulienos guliašas

Iš tiesų tai guliašas yra vengrų patiekalas, ir netgi labiau sriuba, negu antrasis patiekalas. Bet mano namuose guliašas yra laikomas „tikru maistu“, priešingai negu visokie indiški, tailandietiški ar meksikietiški virtuviniai eksperimentai.

Be to, privirusi didelį puodą guliašo, galiu sau leisti nebelysti į virtuvę porą dienų – šio sotaus patiekalo užtenka kelioms vyriškoms vakarienėms. 

Taigi, šaltą žiemos vakarą kviečiu pasigaminti pilvukus šildančio guliašo. P.S. Labai gardu su marinuotais agurkėliais!

REIKĖS:

800 g kiaulienos nugarinės su mente;

8 didelių bulvių;

1 didelio svogūno;

1 didelės morkos;

3 šaukštų miltų;

4 šaukštų pomidorų padažo;

aliejaus;

maltos raudonosios saldžiosios paprikos;

kiaulienos prieskonių;

druskos;

maltų juodųjų pipirų.

GAMINIMAS:

Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus ir sudėkite mažais kubeliais supjaustykite kiaulieną. Uždenkite dangčiu ir pakepkite maždaug 10 minučių, kartais pavartykite. Mėsą pagardinkite druska, pipirais, kiaulienos prieskoniais, saldžiąja paprika, išmaišykite ir pakepinkite dar porą minučių.

Kai iš mėsos išsisunks daug sulčių, jas nupilkite į atskirą dubenėlį, keptuvėje neturi likti jokių skysčių. Tuomet mėsą keptuvėje apiberkite miltais, gerai išmaišykite ir suberkite į puodą, kuriame troškinsite guliašą.

Kol kepa mėsa sutarkuokite morką, smulkiai supjaustykite svogūną ir pakepinkite kitoje keptuvėje. Kai daržovės pasitroškins sumeskite į puodą. Bulves nuskuskite, supjaustykite nedideliais kubeliais ir sudėkite į puodą.

Viską užpilkite nuo mėsos likusiu riebiu sultiniu. Sultinys turi apsemti mėsą ir daržoves, jei taip nėra  įpilkite verdančio vandens.

Uždenkite ir troškinkite ant vidutinės ugnies 4050 minučių. Prieš baigiant troškinti įdėkite pomidorų padažo, paragaukite ar netrūksta prieskonių.

P. S. Nepamirškite guliašo pamaišyti, nes vėliau gali tekti šveisti pridegusį puodą.

Nuotr. Shutterstock

TOP 2: Tinginių čeburekai per 10 min. (iš vaflių)

Jei norite aplenkti net patį J. Oliverį, jums tai gali pavykti. Štai čeburekų receptas, kuriuos pagaminti užtruks vos 10 minučių.

Kai draugai paskambina, kad už pusvalandžio užsuks į svečius, šis patiekalas jus išgelbės. Juk gardžiuosius čeburekus visi labai mėgsta, o jei dar jų pagaminimas užtrunka vos kelias minutes – tai geriausias pasirinkimas!

Prie šio gardaus patiekalo puikiai tiks paprastas vištienos arba daržovių sultinys. Skanaus!

REIKĖS:

300 g kiaulienos faršo;

6 didelių, plonų vaflių;

2 kiaušinių;

100 g miltų;

50 ml pieno;

1 svogūno;

druskos;

prieskonių.

GAMINIMAS:

Pasigaminkite tešlą: sumaišykite vieną kiaušinį, miltus, pieną, druską. Dabar įdaro eilė: sumaišykite faršą, smulkiai pjaustytą svogūną ir prieskonius, įmuškite vieną kiaušinį. Imkite vaflį, perpjaukite jį pusiau ir tepkite storą įdaro sluoksnį. Uždenkite kitu vafliu ir perpjaukite dar kartelį pusiau. Iš vieno vaflio išeina 4 čeburekai. Kiekvieną gabaliuką apvoliokite tešloje ir dėkite į kaitriai įkaitintą keptuvę (į ją prieš tai įpilkite kelis lašus aliejaus). Apkepkite iki rudumo iš abiejų pusių.

Nuotr. Shutterstock

TOP 3: Tinginių cepelinai – paprasčiau ir būti negali!

Šiuos cepelinus pagaminau labai greitai ir be jokio vargo. Nes... Jiems nereikėjo BULVIŲ!

Baiminausi, kad jie vandenyje gali ištežti, tačiau pagrindo masė (varškės) puikiai išsilaikė. Vyras išgyrė mano cepelinus, sakė, kad tokių gardžių dar nėra ragavęs. 

REIKĖS:

500 g  neriebios varškės;

10 valgomųjų šaukštų manų kruopų;

10 valgomųjų šaukštų bulvių krakmolo;

1 kiaušinio;

žiupsnio druskos;

vandens.

Įdarui:

400 g kiaulienos faršo;

1 svogūno;

druskos, 

juodųjų pipirų.

GAMINIMAS: 

Cepelinų masei skirtus produktus dedame į dubenį, vandens pilame tiek, kad masė būtų lipnesnė ir viską gerai išminkome. Faršą pakepiname keptuvėje, sudedame kubeliais pjaustytą svogūną, pagardiname druska bei juodaisiais pipirais.

Pradedame formuoti cepelinus. Įdedame įdaro ir gerai apvoliojame bulvių krakmole. Verdame pasūdytame vandenyje nuo iškilimo 10–12 min. Valgome su pakepintos šoninės padažu ar grietine. Skanaus!

Nuotr. Shutterstock

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Skanios

Mokslininkas patvirtino – vyro neištikimybė simbolizuoja meilę žmonai (161)

Mokslininkas griauna mitą, kad neištikimybė yra blogis ir poros santykius šaldantis reiškinys.

Patiks net vyrams! Lengvai paruošiami lęšių burgeriai (3)

Šio patiekalo receptas maloniai nustebino ne tik mane, bet ir šeimos vyrus, kurie mėsą tikrai mėgsta. Tikrai pakankamai greitas ir paprastas receptas.

Kaip sunokinti avokadą per 10-15 minučių? (16)

Ruošiate meksikietišką vakarienę ar pakvietėte draugus sušiui, tačiau parduotuvėje radote tik pusžalius avokadus? Ne bėda.

Bulviniai blynai, kurie atbaidys visas ligas (29)

Šie blynai su didele doze česnako. Ši maža prieskoninė daržovė ne tik atbaidys visus virusus, bet ir siunčia sotumo signalus smegenims, taip sumažindama alkio jausmą.

Savaitgalio pietums - sultingi naminiai kibinai (33)

Labai senai gaminau šį patiekalą. Turiu netgi keletą receptų, bet darau pagal vieną. Jis man geriausias, niekada nenuvilia, visada žinau, kad kibinai gerai iškeps ir bus skanūs. Nulis rizikos.

5 skanūs ir maistingi receptai su avokadais (4)

Kokia avokadų nauda? Tai aukščiausios kokybės baltymų, geriausių riebalų ir maistingiausių angliavandenių šaltinis. Be to, šis vaisiaus - veiksminga priemonė kovoje su bloguoju cholesteroliu, skatinanti jį pasišalinti iš kraujo.

Efektingos detoksikacinės sriubos norinčioms sulieknėti (8)

Šios sriubos - tikra atgaiva skrandžiui po šventinio mišrainių maratono. Jas labai lengva paruošti, o be to jos labai skanios. Receptuose nurodyto kiekio užteks 2-3 dienoms, todėl jei atsispirsite tortams, kumpiams ir kitiems riebiems patiekalams, valgydamos šią sriubą tikrai numesite ne vieną kilogramą.

Subtilybės, kurias turi žinoti kiekvienas perkantis putojantį vyną (2)

Prancūziškas šampanas dažniausiai pirmauja putojančiųjų pasaulyje, tačiau nederėtų pamiršti ir Ispanijoje gaminamo cava, o Italijoje – vis labiau populiarėjančio prosecco.

Kaip gražiai patiekti silkę + 2 receptai (3)

Ieškote idėjų kaip originaliai ant šventinio stalo patiekti patiekalus su silke? Dalinamės skaniai ir gražiai atrodančiomis idėjomis.

Tokio skonio niekur nerasite: 4 burnoje tirpstantys salotų receptai, kurie papuoš jūsų stalą (3)

Jau sugalvojai, kokiais patiekalais papuoši žiemos švenčių stalą? Jei ne, siūlome išbandyti naujų ir skanių salotų receptų.

Dieviško skonio dietiniai sausainiai, kurie nudžiugins visus lieknėjančius (11)

Ką valgyti, kad nesustorėtum? Šį klausimą sau užduoda kiekviena moteris, ypač kalbant apie kepinius.

Mišrainė, be kurios neįsivaizduojamos šios šventės – privalote tai paragauti! (3)

Šios ryžių ir kepenėlių salotos yra turbūt vienas tų patiekalų, kurie tiesiog privalo būti ant jūsų šventinio stalo pasitinkant Ugningojo Gaidžio metus!

Šios salotos – milijoną kartų skaniau už „Silkę pataluose“ (29)

Jei manėte, kad „Silkė pataluose“ yra mišrainių karalienė, turime nuvilti. Populiarias salotas nukarūnavo šis receptas.

Lietuvių skonis kinta: jau nori ryklienos ir fontane plaukiojančių omarų

Keturių restoranų virtuvės šefas Montvydas Kazlauskas prieš prieš naujo restorano atidarymo šventę sutiko papasakoti apie besikeičiantį lietuvių skonį.

Patarimai, kaip išvengti duonos pelėsio namuose (1)

Dėl rudeninio oro ir jame tvyrančių bakterijų, dažnas namuose susiduria su nemalonia problema – supelijusia duona. Rudens drėgmė ir šildomos patalpos sukuria palankesnes sąlygas pelėsiui veistis ir plisti. Duonos ekspertas Tadas Aleknavičius pataria, kaip tinkamai laikyti duonos gaminius, kad šie nepelytų ir ilgiau išliktų švieži.