5 skanūs ir maistingi receptai su avokadais

 (4)
Kokia avokadų nauda? Tai aukščiausios kokybės baltymų, geriausių riebalų ir maistingiausių angliavandenių šaltinis. Be to, šis vaisiaus - veiksminga priemonė kovoje su bloguoju cholesteroliu, skatinanti jį pasišalinti iš kraujo.
Avokadai
© Fotolia nuotr.

Jeigu mėgstate avokadus, bet pabodo valgyti nuobodžius juodos duonos-avokado-sviesto-druskos-pipirų sumuštinius, išbandykite naujas variacijas. Ingredientų kiekius pasirinkite pagal skonį ir situaciją - gaminsite tik sau ar visai šeimai.

Avokadai su lašiša

Šis sumuštinių receptas puikiai tiks savaitgalio pusryčiams - sotus, įdomus ir nekasdienis skonis.

Ingredientai: juoda duona, avokadas, keli gabaliukai rūkytos lašišos, krapų, citrinos sulčių, druskos bei juodųjų pipirų.

Paruošimas: Avokadą sutrinkite šakute iki vientisos masės, pagardinkite druska, pipirais, krapais bei citrinos sultimis.
Avokado masę užtepkite ant duonos, o ant viršaus sudėkite lašišos gabaliukus.

Avokadai su varške

Lengvai paruošiamą užtepėlę galite patiekti ir vakarėlių metu tiesiog dubenėlyje, o šalia paberti krekerių ar duoniukų.

Ingredientai: juoda duona, avokadas, liesa varškė, grietinė, pora skiltelių česnako, druska.

Paruošimas: Avokadus sutrinkite šakute, sumaišykite su varške, įspauskite česnaką, berkite druskos. Jeigu masė per kieta, dėkite grietinės. Tepkite ant duonos ir skanaukite.

Krevečių tacos su petražolėmis ir laimu

Šiame užkandyje avokadas atstoja sūrį - jo tekstūra ir sodrus skonis yra puikus pakaitalas kaloringam produktui.

Ingredientai: krevetės, juodosios pupelės, svogūnų laiškai, avokadai, juodieji pipirai, salsos - žaliųjų pipirų padažas, petražolės, tortilijos, laimai.

Paruošimas: Avokadus supjaustykite ir sumaišykite su krevetėmis, pupelėmis, smulkintais svogūnų laiškais bei petražolėmis. Viską pagardinkite salsos padažu ir juodaisiais pipirais. Gautą masę apšlakstykite laimo sultimis ir kraukite į tortilijų paplotėlius.

Pietietiškos salotos su kukurūzais

Šiose salotose gausu baltymų ir nesočiųjų riebalų. Ilgam skrandį užpildantis patiekalo maistinė vertė neviršija 500 kalorijų.

Ingredientai: Pinto pupelės, šviežias kukurūzas, avokadas, raudonieji svogūnai, alyvuogių aliejus, laimas, kuminas, druska, juodieji pipirai, paskrudinti tortilijos čipsai bei salotų lapai.

Paruošimas: Paprasčiau nebūna - visus ingredientus sumaišome ir valgome!

Avokadai su pomidorais

Tai vegetariškas pakaitalas britų pamėgtiems jautienos-salotų-pomidorų sumuštiniams. Nors jame nėra mėsos, maistinė avokado sumuštinio vertė tokia pat kaip ir „mėsinio".

Ingredientai: mažo kaloringumo majonezas, pilno grūdo duona, salotų lapai, pomidoras, avokodas, agurkas ir kietas sūris.

Paruošimas: Ant duonos riekelių užtepkite majonezo, uždėkite salotų lapų, pomidorų ir agurkų riekelių, kietojo sūrio ir avokado.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Skanios

Mokslininkas patvirtino – vyro neištikimybė simbolizuoja meilę žmonai (161)

Mokslininkas griauna mitą, kad neištikimybė yra blogis ir poros santykius šaldantis reiškinys.

Patiks net vyrams! Lengvai paruošiami lęšių burgeriai (3)

Šio patiekalo receptas maloniai nustebino ne tik mane, bet ir šeimos vyrus, kurie mėsą tikrai mėgsta. Tikrai pakankamai greitas ir paprastas receptas.

Kaip sunokinti avokadą per 10-15 minučių? (16)

Ruošiate meksikietišką vakarienę ar pakvietėte draugus sušiui, tačiau parduotuvėje radote tik pusžalius avokadus? Ne bėda.

Bulviniai blynai, kurie atbaidys visas ligas (29)

Šie blynai su didele doze česnako. Ši maža prieskoninė daržovė ne tik atbaidys visus virusus, bet ir siunčia sotumo signalus smegenims, taip sumažindama alkio jausmą.

Savaitgalio pietums - sultingi naminiai kibinai (33)

Labai senai gaminau šį patiekalą. Turiu netgi keletą receptų, bet darau pagal vieną. Jis man geriausias, niekada nenuvilia, visada žinau, kad kibinai gerai iškeps ir bus skanūs. Nulis rizikos.

5 skanūs ir maistingi receptai su avokadais (4)

Kokia avokadų nauda? Tai aukščiausios kokybės baltymų, geriausių riebalų ir maistingiausių angliavandenių šaltinis. Be to, šis vaisiaus - veiksminga priemonė kovoje su bloguoju cholesteroliu, skatinanti jį pasišalinti iš kraujo.

Efektingos detoksikacinės sriubos norinčioms sulieknėti (8)

Šios sriubos - tikra atgaiva skrandžiui po šventinio mišrainių maratono. Jas labai lengva paruošti, o be to jos labai skanios. Receptuose nurodyto kiekio užteks 2-3 dienoms, todėl jei atsispirsite tortams, kumpiams ir kitiems riebiems patiekalams, valgydamos šią sriubą tikrai numesite ne vieną kilogramą.

Subtilybės, kurias turi žinoti kiekvienas perkantis putojantį vyną (2)

Prancūziškas šampanas dažniausiai pirmauja putojančiųjų pasaulyje, tačiau nederėtų pamiršti ir Ispanijoje gaminamo cava, o Italijoje – vis labiau populiarėjančio prosecco.

Kaip gražiai patiekti silkę + 2 receptai (3)

Ieškote idėjų kaip originaliai ant šventinio stalo patiekti patiekalus su silke? Dalinamės skaniai ir gražiai atrodančiomis idėjomis.

Tokio skonio niekur nerasite: 4 burnoje tirpstantys salotų receptai, kurie papuoš jūsų stalą (3)

Jau sugalvojai, kokiais patiekalais papuoši žiemos švenčių stalą? Jei ne, siūlome išbandyti naujų ir skanių salotų receptų.

Dieviško skonio dietiniai sausainiai, kurie nudžiugins visus lieknėjančius (11)

Ką valgyti, kad nesustorėtum? Šį klausimą sau užduoda kiekviena moteris, ypač kalbant apie kepinius.

Mišrainė, be kurios neįsivaizduojamos šios šventės – privalote tai paragauti! (3)

Šios ryžių ir kepenėlių salotos yra turbūt vienas tų patiekalų, kurie tiesiog privalo būti ant jūsų šventinio stalo pasitinkant Ugningojo Gaidžio metus!

Šios salotos – milijoną kartų skaniau už „Silkę pataluose“ (29)

Jei manėte, kad „Silkė pataluose“ yra mišrainių karalienė, turime nuvilti. Populiarias salotas nukarūnavo šis receptas.

Lietuvių skonis kinta: jau nori ryklienos ir fontane plaukiojančių omarų

Keturių restoranų virtuvės šefas Montvydas Kazlauskas prieš prieš naujo restorano atidarymo šventę sutiko papasakoti apie besikeičiantį lietuvių skonį.

Patarimai, kaip išvengti duonos pelėsio namuose (1)

Dėl rudeninio oro ir jame tvyrančių bakterijų, dažnas namuose susiduria su nemalonia problema – supelijusia duona. Rudens drėgmė ir šildomos patalpos sukuria palankesnes sąlygas pelėsiui veistis ir plisti. Duonos ekspertas Tadas Aleknavičius pataria, kaip tinkamai laikyti duonos gaminius, kad šie nepelytų ir ilgiau išliktų švieži.