3 žuvies patiekalai per 30 min.

 (1)
Kažkodėl visi žuvies patiekalai man atrodo tokie sveiki ir gurmaniški, o dar ir paruošti būna greičiau negu mano nagų lakas nudžiūva.
© Shutterstock nuotr.

Anksčiau bijojau parduotuvių žuvies skyriaus  lakstydavau iš vieno galo į kitą, pasiėmusi receptą ir bandydavau iš akių atpažinti, kas yra kas. O dabar, kai draugė su manimi pasidalino keliais patiekalais, kuriuos gaminant svarbiausia, kad žuvis būtų balta, einu galvą iškėlusi ir pirštu tereikia mostelėti į tą ar aną žuvytę. 

Žemiau pateikiami receptai  idėjos, kaip skirtingai paskrudinti maždaug 700 g žuvies (nesvarbu, visos, ar supjaustytos gabalėliais). Nė su vienu neturėtumėte užtrukti ilgiau pusvalandžio, nes storesni žuvies gabalai iškepa per 15 min., o plonesni  10 min. Ar žuvis iškepusi, nustatau plonu peiliu įdurdama į storiausią vietą: jei pasipriešinimo beveik nėra, galima valgyti.

Taigi, ant didelės ugnies keptos žuvies receptai:

ŽUVIS SU POMIDORAIS IR KAPARĖLIAIS

Į ant intensyvios liepsnos įkaitintą keptuvę įpilkite šlakelį alyvuogių aliejaus. Įdėkite žuvį. Sumaišykite 0,5 kg šviežių, supjaustytų pomidorų su dviem šaukštais kaparėlių ir dviem šaukštais susmulkinto raudonojo svogūno. Viską supilkite aplink žuvį. Pakaitinkite. Patiekite su petražolėmis ir citrina.

ŽUVIS SU TORTILIJOMIS

Įtrinkite žuvį rapsų aliejumi ir švelniausiais, kokius tik turite, maltais čili pipirais. Pakepkite. Kol žuvis ruošiama, susmulkinkite du agurkus, puse puodelio pjaustytos šviežios kalendros, 1 čili pipirą ir 2 šaukštelius laimo sulčių. Į daržoves sudėkite iškeptą žuvį, viską suvyniokite į salsos padažu arba grietine pateptas tortilijas.

KARAMELIZUOTA ŽUVIS

Keptuvėje įkaitinkite rapsų aliejų, žuvį apvoliokite rudojo cukraus ir stambiai grūstų juodųjų pipirų mišinyje. Apkepkite žuvį atidžiai stebėdamos, nes ji greitai paruduos, apipilkite žuvies padažu („Fish souce", naudojamas tailandiečių, vietnamiečių bei kinų virtuvėse, galima įsigyti bet kuriame didesniame prekybos centre), papuoškite mėtomis.

Skanaus!

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Skanios

Mokslininkas patvirtino – vyro neištikimybė simbolizuoja meilę žmonai (161)

Mokslininkas griauna mitą, kad neištikimybė yra blogis ir poros santykius šaldantis reiškinys.

Patiks net vyrams! Lengvai paruošiami lęšių burgeriai (3)

Šio patiekalo receptas maloniai nustebino ne tik mane, bet ir šeimos vyrus, kurie mėsą tikrai mėgsta. Tikrai pakankamai greitas ir paprastas receptas.

Kaip sunokinti avokadą per 10-15 minučių? (16)

Ruošiate meksikietišką vakarienę ar pakvietėte draugus sušiui, tačiau parduotuvėje radote tik pusžalius avokadus? Ne bėda.

Bulviniai blynai, kurie atbaidys visas ligas (29)

Šie blynai su didele doze česnako. Ši maža prieskoninė daržovė ne tik atbaidys visus virusus, bet ir siunčia sotumo signalus smegenims, taip sumažindama alkio jausmą.

Savaitgalio pietums - sultingi naminiai kibinai (33)

Labai senai gaminau šį patiekalą. Turiu netgi keletą receptų, bet darau pagal vieną. Jis man geriausias, niekada nenuvilia, visada žinau, kad kibinai gerai iškeps ir bus skanūs. Nulis rizikos.

5 skanūs ir maistingi receptai su avokadais (4)

Kokia avokadų nauda? Tai aukščiausios kokybės baltymų, geriausių riebalų ir maistingiausių angliavandenių šaltinis. Be to, šis vaisiaus - veiksminga priemonė kovoje su bloguoju cholesteroliu, skatinanti jį pasišalinti iš kraujo.

Efektingos detoksikacinės sriubos norinčioms sulieknėti (8)

Šios sriubos - tikra atgaiva skrandžiui po šventinio mišrainių maratono. Jas labai lengva paruošti, o be to jos labai skanios. Receptuose nurodyto kiekio užteks 2-3 dienoms, todėl jei atsispirsite tortams, kumpiams ir kitiems riebiems patiekalams, valgydamos šią sriubą tikrai numesite ne vieną kilogramą.

Subtilybės, kurias turi žinoti kiekvienas perkantis putojantį vyną (2)

Prancūziškas šampanas dažniausiai pirmauja putojančiųjų pasaulyje, tačiau nederėtų pamiršti ir Ispanijoje gaminamo cava, o Italijoje – vis labiau populiarėjančio prosecco.

Kaip gražiai patiekti silkę + 2 receptai (3)

Ieškote idėjų kaip originaliai ant šventinio stalo patiekti patiekalus su silke? Dalinamės skaniai ir gražiai atrodančiomis idėjomis.

Tokio skonio niekur nerasite: 4 burnoje tirpstantys salotų receptai, kurie papuoš jūsų stalą (3)

Jau sugalvojai, kokiais patiekalais papuoši žiemos švenčių stalą? Jei ne, siūlome išbandyti naujų ir skanių salotų receptų.

Dieviško skonio dietiniai sausainiai, kurie nudžiugins visus lieknėjančius (11)

Ką valgyti, kad nesustorėtum? Šį klausimą sau užduoda kiekviena moteris, ypač kalbant apie kepinius.

Mišrainė, be kurios neįsivaizduojamos šios šventės – privalote tai paragauti! (3)

Šios ryžių ir kepenėlių salotos yra turbūt vienas tų patiekalų, kurie tiesiog privalo būti ant jūsų šventinio stalo pasitinkant Ugningojo Gaidžio metus!

Šios salotos – milijoną kartų skaniau už „Silkę pataluose“ (29)

Jei manėte, kad „Silkė pataluose“ yra mišrainių karalienė, turime nuvilti. Populiarias salotas nukarūnavo šis receptas.

Lietuvių skonis kinta: jau nori ryklienos ir fontane plaukiojančių omarų

Keturių restoranų virtuvės šefas Montvydas Kazlauskas prieš prieš naujo restorano atidarymo šventę sutiko papasakoti apie besikeičiantį lietuvių skonį.

Patarimai, kaip išvengti duonos pelėsio namuose (1)

Dėl rudeninio oro ir jame tvyrančių bakterijų, dažnas namuose susiduria su nemalonia problema – supelijusia duona. Rudens drėgmė ir šildomos patalpos sukuria palankesnes sąlygas pelėsiui veistis ir plisti. Duonos ekspertas Tadas Aleknavičius pataria, kaip tinkamai laikyti duonos gaminius, kad šie nepelytų ir ilgiau išliktų švieži.