3 sūrio variacijos prie vyno (receptai)

Nežinau, kaip jums būna, bet mano namuose nė vienas pasisėdėjimas su svečiais neapsieina be sūrio. Dievinu visus!
© Shutterstock nuotr.

Bet iš mano emocijų jums jokios naudos, tad siūlau geriau receptus.

*** Sūrio kamuoliukai su morkomis ir riešutais

Reikės:
125 g minkšto pelėsinio sūrio (gali būti su žolelėmis),
1-2 vidutinių morkų,
10 alyvuogių be kauliukų,
džiūvėsėlių,
50 g anakardžio riešutų,
4 šakelių petražolių,
150 g varškės,
2 šaukštų grietinės.

Gaminimas. Nuo sūrio nupjaukite kietą luobelę. Vandenyje suvilgytu peiliu supjaustykite sūrį mažais gabaliukais.
Sūrį, varškę ir grietinę dėkite į plaktuvą ir plakite iki vienalytės masės, perdėkite į dubenėlį.
Nuskuskite morkas, sutrinkite trintuve ir nuspauskite. Alyvuoges smulkiai supjaustykite. Sudėkite tai į sūrio bei grietinės masę, išmaišykite, uždenkite maistine plėvele ir padėkite į šaldytuvą 1 valandai.

Iš tos masės drėgnomis rankomis formuokite kamuoliukus (apie 3 cm skersmens). Tada susmulkinkite petražoles, anakardžius ir sumaišykite su džiūvėsėliais.

Tą masę išpilkite į plokščią lėkštę ir pavoliokite joje sūrio kamuoliukus. Paruoštą užkandį palaikykite šaldytuve mažiausiai 1 valandą. Morkas (kopūstų trintuve arba sūrio pjaustykle) supjaustykite ilgomis, plačiomis juostelėmis.

Jas dėkite į lėkštę, o ant to oranžinio takelio - sūrio kamuoliukus

*** Sūrio užkandėlė su vynuogėmis

Reikės:
100 g varškės sūrio,
300 g didelių saldžių vynuogių,
200 g „Maasdam" sūrio,
50 g sūrio su mėlynuoju pelėsiu,
1 šaukštelio smulkintų krapų ir kalendros.

Gaminimas. Plaktuvu suplakite varškės, pelėsinį sūrius bei prieskonius (krapus ir kalendrą).

Vynuoges nuplaukite, nusausinkite. Kryželiu įpjovusios vynuogei į „užpakalį", pašalinkite sėklas (geriausia pirkti besėkles).

Kiekvieną vynuogę aplipinkite sūrio mase. „Maasdam" sūrį supjaustykite stambiais kubeliais. Ant pagaliuko verkite sūriu aplipintą vynuogę ir „Maasdam" kubelį. Užkandžius dailiai sudėliokite į lėkštę. Paruošta!

*** Sūrio užkandis su varškės kremu

Reikės:
300 g minkšto pelėsinio sūrio,
3 šaukštų grietinės,
šviežiai maltų juodųjų pipirų,
druskos,
0,5 citrinos sulčių,
po keletą lapelių mėtų ir bazilikų,
100 g varškės.

Gaminimas. Išspauskite iš pusės citrinos sultis. Mėtas ir bazilikus nuplaukite, susmulkinkite.

Varškę išplakite plaktuvu su grietine, suberkite žalumynus ir tarkuotą citrinos žievelę bei supilkite sultis. Pagardinkite druska ir pipirais.

Pelėsinio sūrio trikampį perpjaukite išilgai, kad turėtumėte dvi puseles. Ant vienos gausiai tepkite paruoštą varškę, uždenkite antra sūrio pusele ir lengvai prispauskite.

Suvyniokite į maistinę plėvelę ir padėkite 1 valandai į šaldytuvą. Paskui patiekite ant stalo ir mėgaukitės skoniu.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Skanios

Mokslininkas patvirtino – vyro neištikimybė simbolizuoja meilę žmonai (161)

Mokslininkas griauna mitą, kad neištikimybė yra blogis ir poros santykius šaldantis reiškinys.

Patiks net vyrams! Lengvai paruošiami lęšių burgeriai (3)

Šio patiekalo receptas maloniai nustebino ne tik mane, bet ir šeimos vyrus, kurie mėsą tikrai mėgsta. Tikrai pakankamai greitas ir paprastas receptas.

Kaip sunokinti avokadą per 10-15 minučių? (16)

Ruošiate meksikietišką vakarienę ar pakvietėte draugus sušiui, tačiau parduotuvėje radote tik pusžalius avokadus? Ne bėda.

Bulviniai blynai, kurie atbaidys visas ligas (29)

Šie blynai su didele doze česnako. Ši maža prieskoninė daržovė ne tik atbaidys visus virusus, bet ir siunčia sotumo signalus smegenims, taip sumažindama alkio jausmą.

Savaitgalio pietums - sultingi naminiai kibinai (33)

Labai senai gaminau šį patiekalą. Turiu netgi keletą receptų, bet darau pagal vieną. Jis man geriausias, niekada nenuvilia, visada žinau, kad kibinai gerai iškeps ir bus skanūs. Nulis rizikos.

5 skanūs ir maistingi receptai su avokadais (4)

Kokia avokadų nauda? Tai aukščiausios kokybės baltymų, geriausių riebalų ir maistingiausių angliavandenių šaltinis. Be to, šis vaisiaus - veiksminga priemonė kovoje su bloguoju cholesteroliu, skatinanti jį pasišalinti iš kraujo.

Efektingos detoksikacinės sriubos norinčioms sulieknėti (8)

Šios sriubos - tikra atgaiva skrandžiui po šventinio mišrainių maratono. Jas labai lengva paruošti, o be to jos labai skanios. Receptuose nurodyto kiekio užteks 2-3 dienoms, todėl jei atsispirsite tortams, kumpiams ir kitiems riebiems patiekalams, valgydamos šią sriubą tikrai numesite ne vieną kilogramą.

Subtilybės, kurias turi žinoti kiekvienas perkantis putojantį vyną (2)

Prancūziškas šampanas dažniausiai pirmauja putojančiųjų pasaulyje, tačiau nederėtų pamiršti ir Ispanijoje gaminamo cava, o Italijoje – vis labiau populiarėjančio prosecco.

Kaip gražiai patiekti silkę + 2 receptai (3)

Ieškote idėjų kaip originaliai ant šventinio stalo patiekti patiekalus su silke? Dalinamės skaniai ir gražiai atrodančiomis idėjomis.

Tokio skonio niekur nerasite: 4 burnoje tirpstantys salotų receptai, kurie papuoš jūsų stalą (3)

Jau sugalvojai, kokiais patiekalais papuoši žiemos švenčių stalą? Jei ne, siūlome išbandyti naujų ir skanių salotų receptų.

Dieviško skonio dietiniai sausainiai, kurie nudžiugins visus lieknėjančius (11)

Ką valgyti, kad nesustorėtum? Šį klausimą sau užduoda kiekviena moteris, ypač kalbant apie kepinius.

Mišrainė, be kurios neįsivaizduojamos šios šventės – privalote tai paragauti! (3)

Šios ryžių ir kepenėlių salotos yra turbūt vienas tų patiekalų, kurie tiesiog privalo būti ant jūsų šventinio stalo pasitinkant Ugningojo Gaidžio metus!

Šios salotos – milijoną kartų skaniau už „Silkę pataluose“ (29)

Jei manėte, kad „Silkė pataluose“ yra mišrainių karalienė, turime nuvilti. Populiarias salotas nukarūnavo šis receptas.

Lietuvių skonis kinta: jau nori ryklienos ir fontane plaukiojančių omarų

Keturių restoranų virtuvės šefas Montvydas Kazlauskas prieš prieš naujo restorano atidarymo šventę sutiko papasakoti apie besikeičiantį lietuvių skonį.

Patarimai, kaip išvengti duonos pelėsio namuose (1)

Dėl rudeninio oro ir jame tvyrančių bakterijų, dažnas namuose susiduria su nemalonia problema – supelijusia duona. Rudens drėgmė ir šildomos patalpos sukuria palankesnes sąlygas pelėsiui veistis ir plisti. Duonos ekspertas Tadas Aleknavičius pataria, kaip tinkamai laikyti duonos gaminius, kad šie nepelytų ir ilgiau išliktų švieži.