10 patarimų, kad gėlės džiugintų ilgiau

 (3)
Kadangi dirbu buhaltere floristikos salone, dažniausiai girdžiu: „Kaip padaryti, kad gėlės išsilaikytų ilgiau?“.
Viena svarbiausių taisyklių, kad gėlės džiugintų ilgiau - po vandeniu negali būti jų lapų.
© Shutterstock nuotr.

Ką gi, tokioje situacijoje suveikia įvairiausi veiksniai. Tos labai pigios rožės, kurias nusipirkote, galėjo būti auginamos tikrai prastomis masinio auginimo sąlygomis, todėl pati gėlė yra silpnesnė.
Jei pirksite be chemikalų arba ekologiškai augintą gėlę, jos, ko gero, laikysis ilgiau.
Palikote žiedus ant palangės karštą vasaros dieną? Ką gi, vargšelės pradės vysti.
Čia pateiksiu jums savo mėgstamiausius patarimus, kuriais besivadovaudama gėlėmis galėsite džiaugtis ilgiau:
1.    Keiskite vandenį kiekvieną dieną. Kiekvieną dieną?! Na bent jau kas antrą dieną. Nes geriausias būdas prailginti gėlių gyvenimą – keisti vandenį, kad jos galėtų gerti šviežią vandenį. Turite gėlių kompoziciją? Vandenį keiskite visą vazą pakišdama po čiaupu.
2.    Stiebus nukirpkite nuožulniai. Prieš pamerkdama gėles į vandenį, nukirpkite stiebus nuožulniai/įstrižai. Taip daugiau stiebo ploto geriau absorbuos vandenį. Būtų idealu, jei kiekvieną kartą bekeisdama vandenį jūs vis pakirptumėte stiebus.
3.    Jokių lapų vandenyje. Tai taip pat svarbu! O gal net ir svarbiausias iš visų patarimų. Lapai sukuria bakterijas, dėl kurių gėlės greičiau miršta (ir dvokia).
4.    Laikykite gėles šaltai. Tropinės gėlės, iš esmės, neprieštaraus ir karščiui. Stebitės, kodėl jūsų hortenzija numirė per kelias valandas? Jos tikrai nekenčia karščio. Kaip ir daugelis kitų gėlių, tad laikykite jas ten, kur jų nepasieks tiesioginiai saulės spinduliai. Valandai ar dviems įdėkite jas į šaldytuvą, kad jos atvėstų po karštos dienos
5.    Orchidėjos. Vazoninės orchidėjos yra populiariausios gėlės namuose ir darbovietėse. Jos išsilaiko keletą mėnesių ir jomis paprasta rūpintis. Tačiau joms galioja taisyklė „kuo mažiau“. Vieną puodelį vandens užpilkite kartą per dešimt dienų ir laikykite atokiau nuo tiesioginių saulės spindulių. Tik tiek!
6.    Mitas apie gėlių maistą. Ko gero, vienas iš nemėgstamiausių mano girdėtų mitų. Keiskite vandenį kiekvieną dieną ir gėlės išsilaikys tiek pat ilgai arba dar ilgiau, nei tada, kai jas „maitinsite“, pavyzdžiui, aspirinu arba balikliu.
7.    Praskleiskite žiedus. Daugelį gėlių galima priversti prasiskleisti. Paprasčiausiai nykščiu ir smilium atverkite vainiklapius.
8.    Žiedadulkės. Jei jums patinka kvapniosios lelijos, būtinai ištraukite raudonas žiedadulkes, kurios nudažo bet ką, prie ko prisiliečia. Paprasčiausiai ištraukite kuokelius ir išmeskite juos.
9.    Šviežumas. Tai paprasta. Jei gėlės yra minkštos, reiškia, kad jos yra senos. Uždėkite delną ant žiedo viršaus ir išbandykite jo tvirtumą.
10.    Džiaukitės jomis. Tai ne patarimas, tiesiog priminimas, kad džiaugtumėtės gėlėmis! Raskite akimirką ir pauostykite rožes.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Skanios

Mokslininkas patvirtino – vyro neištikimybė simbolizuoja meilę žmonai (161)

Mokslininkas griauna mitą, kad neištikimybė yra blogis ir poros santykius šaldantis reiškinys.

Patiks net vyrams! Lengvai paruošiami lęšių burgeriai (3)

Šio patiekalo receptas maloniai nustebino ne tik mane, bet ir šeimos vyrus, kurie mėsą tikrai mėgsta. Tikrai pakankamai greitas ir paprastas receptas.

Kaip sunokinti avokadą per 10-15 minučių? (16)

Ruošiate meksikietišką vakarienę ar pakvietėte draugus sušiui, tačiau parduotuvėje radote tik pusžalius avokadus? Ne bėda.

Bulviniai blynai, kurie atbaidys visas ligas (29)

Šie blynai su didele doze česnako. Ši maža prieskoninė daržovė ne tik atbaidys visus virusus, bet ir siunčia sotumo signalus smegenims, taip sumažindama alkio jausmą.

Savaitgalio pietums - sultingi naminiai kibinai (33)

Labai senai gaminau šį patiekalą. Turiu netgi keletą receptų, bet darau pagal vieną. Jis man geriausias, niekada nenuvilia, visada žinau, kad kibinai gerai iškeps ir bus skanūs. Nulis rizikos.

5 skanūs ir maistingi receptai su avokadais (4)

Kokia avokadų nauda? Tai aukščiausios kokybės baltymų, geriausių riebalų ir maistingiausių angliavandenių šaltinis. Be to, šis vaisiaus - veiksminga priemonė kovoje su bloguoju cholesteroliu, skatinanti jį pasišalinti iš kraujo.

Efektingos detoksikacinės sriubos norinčioms sulieknėti (8)

Šios sriubos - tikra atgaiva skrandžiui po šventinio mišrainių maratono. Jas labai lengva paruošti, o be to jos labai skanios. Receptuose nurodyto kiekio užteks 2-3 dienoms, todėl jei atsispirsite tortams, kumpiams ir kitiems riebiems patiekalams, valgydamos šią sriubą tikrai numesite ne vieną kilogramą.

Subtilybės, kurias turi žinoti kiekvienas perkantis putojantį vyną (2)

Prancūziškas šampanas dažniausiai pirmauja putojančiųjų pasaulyje, tačiau nederėtų pamiršti ir Ispanijoje gaminamo cava, o Italijoje – vis labiau populiarėjančio prosecco.

Kaip gražiai patiekti silkę + 2 receptai (3)

Ieškote idėjų kaip originaliai ant šventinio stalo patiekti patiekalus su silke? Dalinamės skaniai ir gražiai atrodančiomis idėjomis.

Tokio skonio niekur nerasite: 4 burnoje tirpstantys salotų receptai, kurie papuoš jūsų stalą (3)

Jau sugalvojai, kokiais patiekalais papuoši žiemos švenčių stalą? Jei ne, siūlome išbandyti naujų ir skanių salotų receptų.

Dieviško skonio dietiniai sausainiai, kurie nudžiugins visus lieknėjančius (11)

Ką valgyti, kad nesustorėtum? Šį klausimą sau užduoda kiekviena moteris, ypač kalbant apie kepinius.

Mišrainė, be kurios neįsivaizduojamos šios šventės – privalote tai paragauti! (3)

Šios ryžių ir kepenėlių salotos yra turbūt vienas tų patiekalų, kurie tiesiog privalo būti ant jūsų šventinio stalo pasitinkant Ugningojo Gaidžio metus!

Šios salotos – milijoną kartų skaniau už „Silkę pataluose“ (29)

Jei manėte, kad „Silkė pataluose“ yra mišrainių karalienė, turime nuvilti. Populiarias salotas nukarūnavo šis receptas.

Lietuvių skonis kinta: jau nori ryklienos ir fontane plaukiojančių omarų

Keturių restoranų virtuvės šefas Montvydas Kazlauskas prieš prieš naujo restorano atidarymo šventę sutiko papasakoti apie besikeičiantį lietuvių skonį.

Patarimai, kaip išvengti duonos pelėsio namuose (1)

Dėl rudeninio oro ir jame tvyrančių bakterijų, dažnas namuose susiduria su nemalonia problema – supelijusia duona. Rudens drėgmė ir šildomos patalpos sukuria palankesnes sąlygas pelėsiui veistis ir plisti. Duonos ekspertas Tadas Aleknavičius pataria, kaip tinkamai laikyti duonos gaminius, kad šie nepelytų ir ilgiau išliktų švieži.