© Shutterstock nuotr.
Pagaminamas per: 60min
Įvertinimas:
5.0000 1
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sudėtingumas:
Porcijos:

Gaminimas

Įkaitinkite keptuvę, įpilkite truputį aliejaus ir apkepkite daržoves ir vyšninius pomidorus. Kai iškeps, apibarstykite druska, prieskoniais, žolelėmis ir sudėkite į lėkštę.

Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Kiekvieną krevetę pamirkykite į skirtingą padažą (alyvuogių, pomidorų ir pesto) ir kepkite orkaitėje 10 – 15 minučių.

Kol keps krevetės, įkaitinkite keptuvėje likusį aliejų ir iškepkite žuvį.
Iškepusią žuvį uždėkite ant daržovių, ant viršaus sudėkite užkeptas krevetes. Patiekite su žaliomis daržovėmis.

Kaip gaminti česnakinį padažą:

1. Sutarkuokite česnako skilteles. Uždenkite indą.
2. Gerai išplakite kiaušinį.
3. Įberkite garstyčių.
4. Greitai maišydami po truputį pilkite aliejų, plakite, kol pasidarys vientisa masė.
5. Į masę sudėkite tarkuotą česnaką, pipirus, šafraną, įpilkite citrinos sulčių. Sudėkite padažą į indą ir patiekite.

Česnakinis padažas su alyvuogėmis

Į 100 gramų pasigaminto česnakinio padažo įpjaustykite smulkintų juodųjų alyvuogių. Arba galite sutrinti alyvuoges trintuvu ir išmaišyti su padažu.

Česnakinis padažas su džiovintais pomidorais

3 – 4 džiovintus pomidorus sutrinkite trintuvu, paskui sumaišykite su 100 gramų padažo iki vientisos masės.

Česnakinis padažas su pesto

100 gramų česnakinio padažo sumaišykite su 10 – 12 gramų pesto padažo. Galite įpjaustyti žalių bazilikų, krapų, petražolių.

Tinka: Gurmanams
Šventiniam stalui: Kūčių stalas , Šventiniai pietūs
Paruošimo būdas: Kepti keptuvėje
Mėgautis per: Pietūs Vakarienė
Geriausia valgyti: Karštą
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Naujausi recepetai