© Shutterstock nuotr.
Įvertinimas:
0 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sudėtingumas:
Porcijos:

Gaminimas

Žirnius 5 – 7 val. pamerkite, paskui perplaukite ir apie 40 min. virkite dideliame kiekyje pasūdyto vandens. Paskui vandenį nupilkite, žirnius pertrinkite per sietelį. Pusę stiklinės žirnių palikite nesutrintų.

Užvirinkite dvi stiklines vandens, suberkite manų kruopas ir 10 min. pamaišydami pavirkite. Svogūną nulupkite, supjaustykite smulkiais kubeliais, apkepkite aliejuje. Sumaišykite manų kruopas su trintais žirniais ir sudėkite į masę pusę pakeptų svogūnų. Į šią masę įmuškite 2 kiaušinius, įberkite druskos, pipirų, išmaišykite.

Kiaulieną sumalkite, sumaišykite su netrintais žirniais ir likusiais keptais svogūnais, įberkite druskos, pipirų. Iš žirnių ir manų kruopų masės suformuokite blynelius, ant jų uždėkite kiaulienos faršo.

Suformuokite blynus, apvoliokite džiūvėsėliuose ir kepkite, kol paskrus. Paskui pašaukite į 200 laipsnių karštumo orkaitę ir kepkite, kol iškeps.

Šventiniam stalui: Užgavėnės
Paruošimo būdas: Kepti keptuvėje Kepti orkaitėje
Mėgautis per: Pietūs Vakarienė
Geriausia valgyti: Karštą
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Naujausi recepetai