Žiemiška daržovių sriuba

 (1)
© Shutterstock nuotr.
Pagaminamas per:
50min
Įvertinimas:
4.0000 1
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Raugintus kopūstus gerai nuplaukite ir nusausinkite. Tada sudėkite į puodą su įkaitintu aliejumi.

Svogūną ir morką nulupkite ir supjaustykite – svogūnus pusžiedžiais, o morkas šiaudeliais. Marinuotą agurką taip pat supjaustykite šiaudeliais.

Į puodą su kopūstais sudėkite marinuotą agurką, supilkite stiklinę daržovių sultinio, puodą uždenkite dangčiu ir ant silpnos ugnies troškinkite apie 20 minučių.

Keptuvėje įkaitintame aliejuje apkepkite morkas ir svogūną - kol įgaus auksinį atspalvį. Marinuotus grybus nuplaukite, didesnius perpjaukite į kelias dalis, sudėkite į keptuvę, kur jau kepa daržovės. Vis pamaišant, kepkite apie 5 minutes.

Į puodą su kopūstais ir agurkais sudėkite kaparėlius, per pusę perpjautas alyvuoges, supilkite likusį daržovių sultinį, iš keptuvės sudėkite apkepintas daržoves ir grybus.

Į sriubą sudėkite pomidorų pastą ir cukrų, įmeskite lauro lapą ir kvapiuosius pipirus, leiskite sriubai užvirti ir nukelkite nuo ugnies. Citriną nulupkite (ne tik odelę, bet ir baltąjį sluoksnį), minkštimą supjaustykite kubeliais. Patiekiant sriubą, į kiekvieną dubenėlį įmeskite kelis gabalėlius citrinos.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

1/2 l Daržovių sultinys
1 vnt. Morkos
1 vnt. Svogūnai
200 g Rauginti kopūstai
1 vnt. Marinuoti agurkai
100 g Marinuoti grybai
8 vnt. Žaliosios alyvuogės
1 šaukštas Kaparėliai
1/2 vnt. Citrinos
1 šaukštas Pomidorų pasta
Aliejus
1 šaukštelis Cukrus
1 vnt. Lauro lapai
3 vnt. Kvapieji pipirai
pagal skonį Druska
pagal skonį Juodieji malti pipirai
Porcijos: 6
Sudėtingumas :