Žieminės salotos

 (1)
© Shutterstock nuotr.
Pagaminamas per:
20min
Įvertinimas:
0 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Iš anksto pasigaminkite užpilą: nulupkite česnako skilteles, supjaustykite jas griežinėliais, sudėkite į puodą, užpilkite aliejumi, įberkite druskos, 2 min. pakaitinkite ant nekaitrios viryklės. Česnakas turi vos paskrusti.

Pupeles išvirkite garuose (jos turi likti traškios), atvėsinkite.

Agurką nulupkite, perpjaukite išilgai, šaukšteliu išimkite sėkleles. Supjaustykite agurko puses 4 – 5 mm storio griežinėliais. Kininį kopūstą labai smulkiai supjaustykite.

Papriką perpjaukite, išimkite sėkleles, supjaustykite plonais šiaudeliais (arba galima sutarkuoti stambia burokine tarka).

Žemės riešutus paskrudinkite sausoje keptuvėje apie 2 min. Kai atvės, susmulkinkite.

Brinzą supjaustykite nedideliais kubeliais arba sutrupinkite rankomis. Žalumynus susmulkinkite, stiebelius pašalinkite.

Sumaišykite visus komponentus, apliepkite česnakiniu užpilu, sojos padažu, apibarstykite džiovintų paprikų gabalėliais. Išdėliokite į lėkštes, apibarstykite žemės riešutais, brinza ir patiekite.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

200 g Šparaginės pupelės
1/2 vnt. Kininis kopūstas
1 vnt. Agurkai
1 vnt. Saldžiosios paprikos
200 g Brinza
sauja Žemės riešutai nekepinti
3 skiltelė Česnakai
žiupsnelis Petražolės
žiupsnelis Mėtos
4 šaukštas Alyvuogių aliejus
1 šaukštas Sojos padažas
žiupsnelis Aitriosios paprikos milteliai
pagal skonį Juodieji malti pipirai
pagal skonį Druska
Porcijos: 4
Sudėtingumas :