ŽIEMAI: saldžiarūgščiai konservuoti pomidorai

 (3)


Pomidorų stiklainiuose geriau nekaitinti, tada jie būna kietesni, neištižę.
© Shutterstock nuotr.
Įvertinimas:
3.0000 9
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Sveiki, kieti, iki rausvumo prinokę pomidorai nuplaunami virintu vandeniu ir talpiai sudedami į iškaitintus stiklainius. Dėl skonio pridedama krapų, petražolių ir lauro lapelių, pora gvazdikėlių ir 3-4 kvepiantys pipirai.

Į 1 litrą vandens beriami 2 nubraukti šaukštai druskos, 1 šaukštas cukraus, užvirinama, ir verdantis tirpalas užpilamas ant pomidorų į stiklainius, kad apsemtų. Uždengus dangteliu palaikoma 10-15 min., tada skystis nupilamas, vėl užvirinamas ir vėl užpilamas ant pomidorų.

Po 15-20 min jis dar kartą nupilamas, užvirinamas, užpilamas ant pomidorų ir stiklainiai greitai hermetiškai uždaromi. Tada apverčiami aukštyn kojomis ir paliekami atvėsti.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

1 l Vanduo
2 šaukštas Druska
1 š Cukrus
pagal skonį Krapai
pagal skonį Petražolės
2 vnt. Lauro lapai
2 vnt. Gvazdikėliai
Sudėtingumas :