© Shutterstock nuotr.
Pagaminamas per: 30min
Įvertinimas:
5.0000 1
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sudėtingumas:

Gaminimas

Žemės riešutus paskrudinkite sausoje keptuvėje ir atvėsusius susmulkinkite.

Į gilų dubenį įpilkite šalto vandens. Marmurinę lentą ar metalinę plokščią kepimo skardą patepkite aliejumi. Puode užpilkite cukrų 100 ml šalto vandens ir maišydami ištirpinkite ant silpnos ugnies.

Padidinkite ugnį ir virkite, kol sirupas pasidarys auksinis. Tada nukaiskite puodą, įstatykite į indą su šaltu vandeniu, kad sirupas nustotų karamelizuotis.

Greitai sumaišykite riešutus su sirupu, išpilkite masę ant lentos. Kai visiškai atvės, suskaldykite į gabalėlius. Šį patiekalą galima laikyti sandariame inde iki 7 dienų.

Patarimas: Riešutai turi būti visiškai sausi, nes į karamelę neturi patekti nė lašo drėgmės.

Tinka: Vaikams
Šventiniam stalui: Vakarėlis
Paruošimo būdas: Virti
Geriausia valgyti: Šaltą
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Naujausi recepetai