Žemaitiški cepelinai
© Fotolia nuotr.
Pagaminamas per: 70min
Įvertinimas:
3.0000 4
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sudėtingumas:
Porcijos:

Gaminimas

Pirma pasiruoškite įdaro.

Grybus apvirkite 200 ml pieno.

Likusiu pienu užpilkite batono riekeles.

Išvirtus grybus smulkiai supjaustykite ir apkepkite su smulkiai pjaustytu svogūnu ir lašinukais.

Į atvėsusį įdarą sudėkite išmirkusį batoną (nusunkite pieną prieš dedant), pipirų, druskos ir įmuškite kiaušinį. Gerai išmaišykite.

Bulves nulupkite. Dvi dalis sutarkuokite ir išspauskite, vieną dalį - išvirkite ir sugrūskite.

Sumaišykite sutarkuotas žalias bulves su karštomis sugrūstomis. Išminkykite.

Padarykite nestorus blynelius, į vidų dėkite įdaro, kraštus užspauskite ir dėkite į pasūdytą verdantį vandenį. (Į vandenį galite įdėti šaukštą krakmolo, taip cepelinai tikrai nesuirs.)

Virkite apie 20 minučių.

Tinka: Vegetarams
Šventiniam stalui: Kalėdinis stalas , Šventiniai pietūs
Paruošimo būdas: Kepti keptuvėje Virti
Mėgautis per: Pietūs Vakarienė
Geriausia valgyti: Karštą
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Naujausi recepetai