Žemaičių blynai

 (19)
© Shutterstock nuotr.
Pagaminamas per:
120min
Recepto kilmė:
Lietuvos virtuvė
Įvertinimas:
4.0435 23
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Virtas šaltas bulves sumalkite mėsmale, pasūdykite. Įmuškite kiaušinį, suberkite pusę miltų ir gerai išminkykite.

Įdarui svogūną smulkiai supjaustykite ir pakepinkite. Virtą mėsą sumalkite. Sudėkite kepintą svogūną, pagardinkite druska ir pipirais ir truputį pakepinkite.

Iš bulvių masės padarykite paplotėlius, į vidurį dėkite įdaro, gražiai užlankstykite, pavoliokite likusiuose miltuose ir kepkite įkaitintame aliejuje ant nedidelės ugnies. Patiekite su grietine.

Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

Tešlai:
1 kg Bulvės (virtos)
1 vnt. Kiaušiniai
8 šaukštas Miltai
pagal skonį Druska
Įdarui:
200 g Virta mėsa
1 vnt. Svogūnai
2 šaukštas Aliejus
pagal skonį Druska
pagal skonį Juodieji malti pipirai
Padažui:
200 g Grietinė
Porcijos: 4
Sudėtingumas :