Žemaičių blynai su varške

 (6)
© Shutterstock nuotr.
Pagaminamas per:
80min
Įvertinimas:
0 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Bulves išvirkite su lupenomis.

Nulupkite sugrūskite su sviestu ir druska.

Įmuškite kiaušinius, įberkite miltų ir gerai išminkykite.

Varškę pertrinkite per sietelį, įmuškite kiaušinį, įberkite druskos, suberkite smulkiai pjaustytas kalendras, mairūnus ir bazilikus. Gerai išmaišykite.

Formuokite žemaičių blynus su varškės įdaru.

Apvoliokite maltuose džiūvėsėliuose ir kepkite keptuvėje įkaitintame aliejuje, kol gražiai apskrus.

Patiekite su grietinės ir sviesto padažu.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

6 vnt. Bulvės
1 šaukštas Sviestas
2 vnt. Kiaušiniai
4 šaukštas Miltai
žiupsnelis Druska
5 šaukštas Malti džiūvėsėliai
Įdarui
200 g Varškė
1 vnt. Kiaušiniai
1 šaukštas Mairūnai
1 šaukštas Kalendros
1 šaukštas Bazilikai
pagal skonį Druska
Porcijos: 4
Sudėtingumas :