Žemaičių blynai KITAIP: su rikota

 (1)
Žemaičių blynai su rikota
© Fotolia nuotr.
Pagaminamas per:
70min
Įvertinimas:
5.0000 1
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Virtas šaltas bulves sutrinkite, pasūdykite.

Įmuškite kiaušinį, suberkite pusę miltų ir gerai išminkykite.

Įdarui svogūną ir šoninę smulkiai supjaustykite ir pakepinkite.

Sudėkite kepintą svogūną į rikotą, pagardinkite druska ir pipirais. Išmaišykite.

Iš bulvių masės padarykite paplotėlius, į vidurį dėkite įdaro, gražiai užlankstykite, pavoliokite likusiuose miltuose ir kepkite įkaitintame aliejuje ant nedidelės ugnies.

Patiekite su grietinės ir sviesto įdaru.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

Tešlai
1 kg Bulvės
1 vnt. Kiaušiniai
8 šaukštas Miltai
pagal skonį Druska
Įdarui
1 vnt. Svogūnai
60 g Šaltai rūkyta kiaulienos šoninė
200 g Rikotos sūris
pagal skonį Druska
pagal skonį Pipirai
Porcijos: 4
Sudėtingumas :