© Asmeninio archyvo nuotr.
Įvertinimas:
5.0000 1
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Žąsies kepenėles smulkiname kokteilinėje, beriame druskos, pipirų, muskato tarkuoto, apie 60-75 laipsnių kaitintą grietinėlę pilame pasroviui ir plakame iki vientisos masės. Pilame į nedidelius indelius ir kepame apie min 80 laipsnių temperatūroje. Atvėsus uždeginame rudu cukrumi.

Sviestą ištriname iki purios masės su cukraus pudra, dedame baltymus, išmaišius po truputį beriame miltus, kad gautume tįstančią konsistenciją. Iš gautos masės kepame apie 1 cm pločio 12 cm ilgio 1 mm storio juosteles ir ištraukus iš orkaitės sukame žiedus, kol nesukietėjo.

Iš cukraus ir migdolų verdame griliažą, išklojame ant silikono, sustingus laužome gražius lakštelius dekorui bei skoniui išgauti.
Serviruojame, puošiame.

skonis
|Populiariausi straipsniai ir video

Naujausi recepetai

Ingredientai

Žąsies kepenėlės
2 vnt. Kiaušinių baltymai
2 vnt. Kiaušinių tryniai
200 ml Grietinėlė
pagal skonį Muskato riešutai
pagal skonį Druska
pagal skonį Pipirai
100 g Rudasis cukrus
50 g Migdolų drožlės
200 g Cukrus
70 g Miltai
30 g Sviestas
10 ml Cukraus sirupas