Žali Gražinos Gum receptai: migdolų pienas

Riešutų pienas itin naudingas tuo, kad riešutai mirkdami „pabunda ir tampa gyvi“. Ką tai reiškia?
© M.Požerskytės nuotr.
Įvertinimas:
5.0000 1
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Riešutas (ar kita sėkla) vandenyje pradeda pasiruošimo procesus dygimui ir augimui. Tai reiškia, kad visos maistingos medžiagos tampa aktyvios, tokiu būdu produktas tampa lengvai virškinamas.

„Miegantį“ riešutą itin sunku pažadinti mūsų kūnui, todėl dažnai žmonės jaučia sunkumą suvalgius sausus riešutus.

Tokiu principu paruoštas riešutų pienas yra itin aukštos maistinės vertės. Iš jo galima daryti ir kitus pieniškus kokteilius. Tinka vaikams.

Migdolus išmirkome per naktį vandenyje. Ryte suplakame plaktuve su vandeniu. Nukošiame ir laikome šaldytuve iki 2 parų.

Išspaudas galima panaudoti padažams, sriuboms tirštinti, galima dėti džiovinant raw sausainius, duoneles.

Galima panaudoti kaip migdolų miltus, kai išspaudas tiesiog džioviname maisto džiovintuvu.

Svarbiausia, kad būtų temperatūros reguliatorius matuoti temperatūrai, kad džiovinami produktai neperkaistų daugiau nei 42 laipsniai, kitaip nelieka prasmės džiovinti.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

1 stiklinė Migdolai
1 l Vanduo
Sudėtingumas :