YPATINGI prancūziški blynai

Garsūs prancūziški blyneliai iš grikių miltų.
© Shutterstock nuotr.
Pagaminamas per:
30min
Recepto kilmė:
Prancūzijos virtuvė
Įvertinimas:
0 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Gerai išplakti kiaušinį, įberti druskos, įpilti vandens, obuolių sidro arba alaus, supilti grikių miltus ir užmaišyti skystą tešlą. Blynus kepti specialioje keptuvėje nenaudojant riebalų.

Apvertus blyną, vieną pusę patepti sviestu, kad nebūtų sausas. Tada ant blyno išleisti kiaušinį, dėti juostelėmis pjaustyto kumpio ir pabarstyti tarkuotu fermentiniu sūriu.

Sūriui išsilydžius, medine mentele perkelti blyną į lėkštę. Skanu su įvairiomis gaiviomis daržovių salotomis.

Galima kepti ir saldžius grikių blynus. Tada patepama sviestu, pašlakstoma citrinos sultimis ir užbarstoma cukrumi.

Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

300 g Grikių miltai
100 g Fermentinis sūris
100 g Kumpis rūkytas
4 vnt. Kiaušiniai
50 g Sviestas
200 ml Alus
200 ml Vanduo
pagal skonį Druska
pagal skonį Prieskoniai
Porcijos: 4
Sudėtingumas :