© Shutterstock nuotr.
Pagaminamas per: 30min
Įvertinimas:
0 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sudėtingumas:
Porcijos:

Gaminimas

Gerai išplakti kiaušinį, įberti druskos, įpilti vandens, obuolių sidro arba alaus, supilti grikių miltus ir užmaišyti skystą tešlą. Blynus kepti specialioje keptuvėje nenaudojant riebalų.

Apvertus blyną, vieną pusę patepti sviestu, kad nebūtų sausas. Tada ant blyno išleisti kiaušinį, dėti juostelėmis pjaustyto kumpio ir pabarstyti tarkuotu fermentiniu sūriu.

Sūriui išsilydžius, medine mentele perkelti blyną į lėkštę. Skanu su įvairiomis gaiviomis daržovių salotomis.

Galima kepti ir saldžius grikių blynus. Tada patepama sviestu, pašlakstoma citrinos sultimis ir užbarstoma cukrumi.

Tinka: Vaikams
Šventiniam stalui: Šventiniai pietūs , Užgavėnės
Paruošimo būdas: Kepti keptuvėje
Mėgautis per: Pietūs Pusryčiai Vakarienė
Geriausia valgyti: Karštą
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Naujausi recepetai