YPATINGAS MARINATAS: tradicinė silkė KITAIP

 (3)
Tradicinė silkė kitaip
© Fotolia nuotr.
Įvertinimas:
2.6667 3
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Sūdytų silkių filė užpilkite pienu taip, kad apsemtų, ir palikite mirkti per naktį.

Silkes gerai nuvarvinkite ir supjaustykite nedideliais gabaliukais.

Arbatžoles užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite šiek tiek atvėsti.

Į šiltą arbatą sudėkite pipirus, gvazdikėlius, lauro lapus ir kadagio uogas. Palikite kol atvės.

Kol arbata vėsta, supjaustykite smulkiais griežinėliais svogūnus, užpilkite obuolių actą. Užpilkite šaltą arbatą su prieskoniais ir išmaišykite.

Į sandarų indelį sluoksniuokite svogūnus ir silkės gabaliukus, užpilkite marinatą (jis turi apsemti silkę).

Ant viršaus atsargiai paskleiskite aliejų ir uždarykite.

Marinuokite šaldytuve 2-3 dienas.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

500 g Silkių filė
4 vnt. Svogūnai
250 ml Vanduo
1 šaukštelis Juodoji arbata "Earl Grey" (arbatžolės)
125 ml Obuolių actas
2 vnt. Lauro lapai
10 vnt. Kadagių uogos
5 vnt. Kvapieji pipirai
5 vnt. Juodieji pipirai
5 vnt. Gvazdikėliai
2 šaukštas Alyvuogių aliejus
Porcijos: 8
Sudėtingumas :