Tradicinė silkė kitaip
© Fotolia nuotr.
Įvertinimas:
2.6667 3
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sudėtingumas:
Porcijos:

Gaminimas

Sūdytų silkių filė užpilkite pienu taip, kad apsemtų, ir palikite mirkti per naktį.

Silkes gerai nuvarvinkite ir supjaustykite nedideliais gabaliukais.

Arbatžoles užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite šiek tiek atvėsti.

Į šiltą arbatą sudėkite pipirus, gvazdikėlius, lauro lapus ir kadagio uogas. Palikite kol atvės.

Kol arbata vėsta, supjaustykite smulkiais griežinėliais svogūnus, užpilkite obuolių actą. Užpilkite šaltą arbatą su prieskoniais ir išmaišykite.

Į sandarų indelį sluoksniuokite svogūnus ir silkės gabaliukus, užpilkite marinatą (jis turi apsemti silkę).

Ant viršaus atsargiai paskleiskite aliejų ir uždarykite.

Marinuokite šaldytuve 2-3 dienas.

Tinka: Gurmanams
Paruošimo būdas: Be puodo/keptuvės Virti
Mėgautis per: Pietūs Vakarienė
Geriausia valgyti: Kitą dieną
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Naujausi recepetai