© hdlife.lt
Pagaminamas per: 40min
Įvertinimas:
3.0000 1
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sudėtingumas:
Porcijos:

Gaminimas

Išvalykite žuvį: išimkite vidurius, nuskuskite žvynus. Mažesnių žuvyčių nepjaustykite, o dideles supjaustykite gabalais.

Paruoškite marinatą: sumaišykite šviežiai spaustas citrinų sultis su alyvuogių aliejumi, spaustu česnaku, juodaisiais pipirais ir druska. Į šį marinatą sudėkite paruoštą žuvį. Leiskite porą valandų pasimarinuoti.

Skardos paviršių pašlakstykite alyvuogių aliejumi. Nedidelėmis juostelėmis supjaustykite svogūnus ir tolygiai išdėliokite juos ant skardos. Ant jų sudėkite žuvis. Smulkiai supjaustykite šviežio rozmarino lapelius ir užberkite ant viršaus, taip pat užberkite maltų juodųjų pipirų. Vyšninius pomidorus perpjaukite pusiau ir tolygiai visur išdėliokite.

Ypatinga orkaitėje kepta ežero žuvis
© hdlife.lt

Kitame inde sumaišykite džiūvėsėlius, petražolių lapelius, tarkuotą kietą sūrį ir elektrine maltuve viską sumalkite, kad džiūvėsėliai „pažaliuotų“. Po to į šį mišinį dar įberkite sezamo ir vėl išmaišykite. Mišiniu tolygiai apibarstykite žuvį ir pomidorus.

Ypatinga orkaitėje kepta ežero žuvis
© hdlife.lt

Skardą pašaukite į įkaitintą orkaitę. Kepkite apie 30-40 min. 200 C laipsnių temperatūroje. Svarbu, kad žuvis iškeptų, o džiūvėsėliai gražiai apskrustų. Skanaus!

Šventiniam stalui: Kūčių stalas , Šventiniai pietūs
Paruošimo būdas: Kepti orkaitėje
Mėgautis per: Pietūs Vakarienė
Geriausia valgyti: Šaltą
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Naujausi recepetai