© Asmeninio archyvo nuotr.
Pagaminamas per: 50min
Įvertinimas:
0 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sudėtingumas:
Porcijos:

Gaminimas

0,5-06 kg vištienos kepenėlių užmerkiame 10 min piene .

Kepenėles nusausiname,išimame gyslas ir dedame i pjaustyklę.

Kartu dedame 2 kiaušinius,druską ,prieskonius,2 šaukštus miltų,2 šaukštus krakmolo,česnako,majonezo 2 šaukštus,išspaudžiame česnako.Viską sumalame.

Iš gautos masės keptuvėje su nedideliu kiekiu aliejaus kepame apvalius nedidelius blyniukus. Kepame neilgai, kad blyneliai nebūtų sausi.

Puode išverdame džiovintus baravykus, verdame apie 10 minučių.

Grybus supilame į rėtuką, nuvarvinam.Dedame į pjaustyklę ir susmulkiname.

Susismulkinam pusę svogūno.

Kepiname svogūnus keptuvėje su nedideliu kiekiu aliejaus kol pagels, kitoje keptuvėje kepinam grybus, baigiant kepti abu ingredientus sumaišome ir pabaigiame kepti.

Pakepiname batono riekeles, kol švelniai paruduos.

Imame atšalusį blynelį, dedame grybų ir svogūnų įdaro ir užvožiame kitu blyneliu.

Darome padažą: imame apie 100 g rikotos sūrio ir tiek pat majonezo, sumaišome, įtarkuojame mažą marinuotą agurką kornišoną ir pusę obuolio, įspaudžiame truputį česnako ir citrinos, jei obuolys būtų per saldus.

Blynelius dedame į lėkštę, paruošiame padažą,sudedame jį į mažiuką padažo induką. Iš pakepinto batono figūrine pjaustykle išpjaustome norimą jo formą,papuošiame žalumynais, bruknių uogomis.

Šventiniam stalui: Šventiniai pietūs
Paruošimo būdas: Kepti keptuvėje
Mėgautis per: Pietūs Vakarienė
Geriausia valgyti: Karštą
skonis
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Naujausi recepetai