Vištienos ir pievagrybių sriuba

 (4)
© kumucia.com
Pagaminamas per:
90min
Recepto kilmė:
Lietuvos virtuvė
Įvertinimas:
3.6667 3
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Tikra žiemos sezono pažiba – gardi, kvapni, tiršta, šildanti. Dėl didelio ciberžolės kiekio – dar ir gydanti. Taip pat, tai sriuba, atstojanti du – sriubos ir antro – pietų patiekalus. O ir pagaminti ją ypatingai paprasta.

Kaičiu 5l puodą su 3l vandens ir, jam užvirus, dedu vištienos kulšeles.

Visas daržoves sriubai pjaustau kombaino pjaustyklėmis: pievagrybius ir svogūną – griežinėliais, morkas ir bulves – šiaudeliais.

Vištienai pavirus 15-20 min., vandenį pasūdau ir suberiu pjaustytas daržoves. Lukteliu, kol užvirs, gerai permaišau, įberiu 1,5 v.š. ciberžolės, po žiupsnį kmynų ir džiovinto raudonėlio.

Verdu apie 5-7 min., tuomet dengiu dangtį, išjungiu kaitrą ir leidžiu sriubai pailsėti apie 15 min.

Tiekiu karštą, į kiekvieną lėkštę įdėdama po kulšelę.

Patarimas – bulves galima keisti panašiu kiekiu kubeliais pjaustyto moliūgo ir sriubą tiekti su bulvėmis, atskirai virtomis su lupenomis.

Kūmutės virtuvė
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

3 l Vanduo
6 vnt. Vištienos kulšelės
250 g Pievagrybiai
1 vnt. Svogūnai
2 vnt. Morkos
4-5 vnt. Bulvės
1,5 šaukštas Ciberžolė
žiupsnelis Kmynai
žiupsnelis Raudonėliai
Porcijos: 6
Sudėtingumas :