Vištienos, cukinijų ir grybų apkepas

Sotus ir pikantiškas apkepas, kuriam pasiruošę produktus iš anksto, sugaišite visai nedaug laiko.
© Shutterstock nuotr.
Pagaminamas per:
40min
Įvertinimas:
2.2000 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Džiovintus grybus užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite valandai brinkti, paskui pavirkite 15 min.

Vištieną supjaustykite smulkiais gabalėliais. Cukiniją supjaustykite kubeliais ir pakepinkite aliejuje.

Nuo grybų nupilkite sultinį (jį galėsite panaudoti sriubai) ir grybus apkepinkite aliejuje.

Padažui keptuvėje ištirpinkite sviestą ir pakepinkite jame miltus. Paskui greitai, pastoviai maišant, kad nesusidarytų gumuliukai, supilkite sultinį. Gerai išmaišykite, supilkite grietinėlę, pagardinkite druska ir pipirais.

Į sviestu išteptą kepimo formą dėkite sluoksniais vištieną, cukinijas, grybus, užpilkite paruoštu padažu ir pabarstykite tarkuotu sūriu. Kepkite 180С temperatūroje maždaug 20 min.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

500 g Vištiena
300 g Cukinijos
150 g Džiovinti baravykai
Padažui:
2 šaukštas Sviestas
1 šaukštas Miltai
1 stiklinė Vištienos sultinys
5 šaukštas Grietinėlė
150 g Fermentinis sūris
2 šaukštas Aliejus
pagal skonį Druska
pagal skonį Juodieji malti pipirai
Porcijos: 4
Sudėtingumas :