Vištiena su bulvių kukuliais ir baltojo vyno padažu

© T. Šimkaus nuotr.
Pagaminamas per:
50min
Recepto kilmė:
Italijos virtuvė
Įvertinimas:
0 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Susmulkinkite česnaką, įberkite druskos, prieskonių, įpilkite alyvuogių aliejaus ir šiame mišinyje 20-30 min. pamarinuokite vištienos filė.

Supjaustykite papriką į 4 dalis, išimkite sėklas ir pakepkite orkaitėje ant grotelių 220 laipsnių temperatūroje 10 min. Išėmę iš orkaitės uždenkite maistine plėvele ir vėl palaikykite 10 min. Tada nulupkite odą nuo paprikos.

Supjaustykite pievagrybius ir į keptuvę įpylę aliejaus juos pakepinkite. Supjaustykite svogūnus, ir juos taip pat pakepkite aliejuje. Ant svogūnų į keptuvę dėkite vištienos filė, taip pat sudėkite pakeptus pievagrybius, papriką bei apvirtus kukulius Gnocci.

Tada pilkite baltą sausą vyną ir palaukite kol jis nugaruos. Tada supilkite grietinėlę. Apibarstykite druska ir pipirais. Sudėkite į lėkštę, apšlakstykite aliejumi ir apibarstykite raudonėliais.

Vilniaus paukštynas
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

480 g Vištienos filė
500 g Gnocci bulvių kukuliai
200 g Saldžiosios raudonosios paprikos
250 g Pievagrybiai
120 g Svogūnai
10 g Česnakai
100 ml Baltas sausas vynas
200 ml Grietinėlė
pagal skonį Druska
pagal skonį 5 pipirų mišinys
pagal skonį Raudonėliai
Porcijos: 4
Sudėtingumas :