Vištiena
© Shutterstock nuotr.
Įvertinimas:
4.5000 2
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sudėtingumas:
Porcijos:

Gaminimas

Nulupkite ir susmulkinkite česnaką. Sumaišykite česnaką, druską, pipirus, alyvuogių aliejų ir actą. Šia mase įtrinkite vištienos ketvirčius ir palikite 10 min. Ąsotėlyje pakaitinkite vyną su cukrumi, gvazdikėliais ir kvapiaisiais pipirais. Sudėkite slyvas ir 3 min. pavirkite. Paskui išimkite gvazdikėlius ir pipirus.

Trintuvu sutrinkite slyvas su vynu iki vientisos masės. Vištienos ketvirčius sudėkite į kepimo skardą ir 200 laipsnių karštumo orkaitėje kepkite 45 min. Sūrį sutrinkite šakute, sumaišykite su grietine ir smulkintais svogūnų laiškais.

Iškepusius vištienos ketvirčius apliekite mėlynųjų slyvų padažu ir išmaišykite. Patiekite vištieną su sūrio padažu.

Šventiniam stalui: Vakarėlis
Paruošimo būdas: Kepti orkaitėje
Mėgautis per: Pietūs
Geriausia valgyti: Karštą
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Naujausi recepetai