Vištiena slyvų padaže su mėlynojo pelėsio sūriu

 (1)
Pikantiškas padažas suteiks ypatingą skonį vištienai.
Vištiena
© Shutterstock nuotr.
Įvertinimas:
4.5000 2
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Nulupkite ir susmulkinkite česnaką. Sumaišykite česnaką, druską, pipirus, alyvuogių aliejų ir actą. Šia mase įtrinkite vištienos ketvirčius ir palikite 10 min. Ąsotėlyje pakaitinkite vyną su cukrumi, gvazdikėliais ir kvapiaisiais pipirais. Sudėkite slyvas ir 3 min. pavirkite. Paskui išimkite gvazdikėlius ir pipirus.

Trintuvu sutrinkite slyvas su vynu iki vientisos masės. Vištienos ketvirčius sudėkite į kepimo skardą ir 200 laipsnių karštumo orkaitėje kepkite 45 min. Sūrį sutrinkite šakute, sumaišykite su grietine ir smulkintais svogūnų laiškais.

Iškepusius vištienos ketvirčius apliekite mėlynųjų slyvų padažu ir išmaišykite. Patiekite vištieną su sūrio padažu.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

Vištienai:
1 skiltelė Česnakai
100 g Mėlynosios slyvos (be kauliukų)
8 vnt. Vištienos ketvirčiai
200 ml Raudonas sausas vynas
1 šaukštas Obuolių actas
2 šaukštas Alyvuogių aliejus
2 šaukštelis Cukrus
3 vnt. Gvazdikėliai
2 vnt. Kvapiųjų pipirų grūdeliai
pagal skonį Druska
pagal skonį Juodieji malti pipirai
Padažui:
100 g Sūris su mėlynuoju pelėsiu
3-4 šaukštas Grietinė
3-4 vnt. Svogūnų laiškai
Porcijos: 4
Sudėtingumas :