Kūčiukai
© Shutterstock nuotr.
Pagaminamas per: 40min
Įvertinimas:
2.3333 6
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sudėtingumas:
Porcijos:

Gaminimas

1. Į dubenį supilkite kambario temperatūros vandenį ir likusius produktus tokia tvarka: mielės, cukrus, vanilinis cukrus, miltai, aguonos, druska. Viską sumaišykite medine mentele arba spiraliniu maišytuvu pirmu greičiu iki vientisos masės.

2. Supilkite aliejų ir išminkykite tešlą rankomis arba spiraliniu maišytuvu antru greičiu, kol tešla nebelips prie rankų ar prie indo šonų.

3. Tešlą palikite pastovėti 1 val., uždengę skepeta.

4. Išimkite tešlą iš dubens ir padėkite ant miltais pabarstyto stalo. Atpjaukite piršto storio tešlos juostelę ir kočiokite rankomis, kol suformuosite ploną virvelę. Supjaustykite ją norimo dydžio gabaliukais, pabarstykite miltais, kad jie nesuliptų, ir dėkite ant skardos, išklotos kepimo popieriumi.

5. Gabaliukus dėkite 1 cm atstumu vienas nuo kito ir kepkite iki 230° C įkaitintoje orkaitėje apie 10-12 min., kol šie gelsvai paruduos.

6. Patiekite su aguonų pienu arba kisieliumi.

Skanaus!

Šventiniam stalui: Kūčių stalas
Paruošimo būdas: Kepti orkaitėje
Mėgautis per: Pietūs Vakarienė
Geriausia valgyti: Kitą dieną
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Naujausi recepetai