© Shutterstock nuotr.
Pagaminamas per: 60min
Įvertinimas:
4.5000 2
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sudėtingumas:
Porcijos:

Gaminimas

Tešlą virtinukams, kaip ir koldūnams, ruošiame iš miltų, kiaušinių, vandens ir druskos. Miltai turėtų būti aukščiausios rūšies. Vanduo – ledinis. Trims stiklinėms miltų (kvietinių arba grikių) imame ¾ stiklinės vandens ir pusę arbatinio šaukštelio druskos. Tešla turėtų būti vidutinio tirštumo, lengvai minkoma.

Tešlą iškočiokite į 1-1,5 cm storio lakštą. Iš tešlos išpjaustome kvadratus arba skritulius.

Įdarui visus produktus sumaišome į vientisą, elastingą masę.

Įdarą dedame kvadrato arba skritulio centre, ne daugiau kaip 1 arbatinį šaukštelį. Verdame dideliame kiekyje pasūdyto vandens (1 arbatinis šaukštelis druskos 3 stiklinėms vandens). Kai virtinukai išplaukia į paviršių (po 8-10 min) išgriebiame kiaurasamčiu, patiekiame giliame inde, pagardiname ištirpintu sviestu. Grietinę patiekiame atskirai.

Paruošimo būdas: Virti
Mėgautis per: Pietūs Vakarienė
Geriausia valgyti: Karštą
Tinka šaldymui
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Naujausi recepetai