Virtinukai su varške

 (5)
© Shutterstock nuotr.
Pagaminamas per:
60min
Įvertinimas:
4.0000 1
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Tešlą virtinukams, kaip ir koldūnams, ruošiame iš miltų, kiaušinių, vandens ir druskos. Miltai turėtų būti aukščiausios rūšies. Vanduo – ledinis. Trims stiklinėms miltų (kvietinių arba grikių) imame ¾ stiklinės vandens ir pusę arbatinio šaukštelio druskos. Tešla turėtų būti vidutinio tirštumo, lengvai minkoma.

Tešlą iškočiokite į 1-1,5 cm storio lakštą. Iš tešlos išpjaustome kvadratus arba skritulius.

Įdarui visus produktus sumaišome į vientisą, elastingą masę.

Įdarą dedame kvadrato arba skritulio centre, ne daugiau kaip 1 arbatinį šaukštelį. Verdame dideliame kiekyje pasūdyto vandens (1 arbatinis šaukštelis druskos 3 stiklinėms vandens). Kai virtinukai išplaukia į paviršių (po 8-10 min) išgriebiame kiaurasamčiu, patiekiame giliame inde, pagardiname ištirpintu sviestu. Grietinę patiekiame atskirai.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

Tešlai:
3 stiklinė Miltai
2 vnt. Kiaušiniai
100 ml Vanduo
pagal skonį Druska
Įdarui:
500 g Varškė
2 šaukštas Grietinė
2 vnt. Kiaušiniai
1 šaukštas Cukrus
žiupsnelis Druska
Porcijos: 4
Sudėtingumas :