Gaminimas
Pirmiausia pasiruoškite sirupą. Vandenį užvirkite, suberkite cukrų, prieskonius, citrinos žievelės gabaliuką, supilkite citrinos sultis. Pavirkite 10 min.
Per tą laiką nulupkite kriaušes ir atsargiai išskobkite vidų, palikdami kotelį.
Kriaušes dėkite į sirupą ir virkite 5 minutes.
Kol virs kriaušės, pasiruoškite užpilą. Į nedidelį puodą supilkite pieną ir sudėkite sulaužytą šokoladą. kaitinkite nuolat maišydami ant pačios mažiausios kaitros, kad neprisviltų.
Išvirusias kriaušes nuvarvinkite ir apliekite tirpintu šokoladu.
Ingredientai
4 vnt. | Kriaušės |
Sirupui: | |
1 l | Vanduo |
200 g | Cukrus |
1 vnt. | Cinamono lazdelės |
4 vnt. | Gvazdikėliai |
1 vnt. | Citrinos |
žiupsnelis | Kardamonas |
1 šaukštelis | Vanilinis cukrus |
Užpilui: | |
100 g | Juodasis šokoladas |
6 šaukštas | Pienas |