Viduržemio jūros apkepas

Sotus tuno apkepas tiktų pietums su žaliomis salotomis.
Viduržemio jūros apkepas
© Žurnalas "Mano namai"
Pagaminamas per:
70min
Recepto kilmė:
Italijos virtuvė
Įvertinimas:
4.2500 4
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Ištrinkite sviestą su miltais, supilkite vandenį bei druską ir greitai užmaišykite tešlą.

Išlipdykite ja 26 cm skersmens pateptos pyrago formos dugną bei kraštus ir kepkite apie 10 minučių.

Supjaustykite svogūną bei česnako skilteles ir pakepinkite aliejuje.

Sudėkite nukoštą tuną, pagardinkite puse šaukštelio bazilikų, druska bei pipirais ir supilkite maišinį ant tešlos.

Supjaustykite griežinėliais pomidorus bei alyvuoges ir sudėkite ant žuvies maišinio.

Užberkite ant viršaus likusius bazilikus ir pusę tarkuoto sūrio.

Sumaišykite grietinėlę, kiaušinius, druską ir pipirus. Užpilkite maišinį ant įdaro ir apibarstykite likusiu sūriu.

Kepkite 200 laipsnių orkaitėje apie 30-40 minučių.

Žurnalas
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

Pagrindui
100 g Sviestas
2 stiklinė Miltai
2 šaukštas Vanduo
žiupsnelis Druska
Įdarui
2 šaukštas Aliejus
3 skiltelė Česnakai
1 vnt. Svogūnai
200 g Konservuotas tunas
pagal skonį Druska
pagal skonį Pipirai
4 vnt. Pomidorai
12 vnt. Alyvuogės
50 g Fermentinis sūris
1 šaukštelis Bazilikai
Viršui
1 stiklinė Grietinėlė
2 vnt. Kiaušiniai
žiupsnelis Druska
pagal skonį Pipirai
Porcijos: 8
Sudėtingumas :