Veršiena su padažu

 (1)
© Shutterstock nuotr.
Pagaminamas per:
85min
Įvertinimas:
2.5000 4
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Česnakus nuvalykite, sutraiškykite, sumaišykite su rozmarinais, augaliniu aliejumi ir išmaišykite. Užpilkite šiuo marinatu veršienos gabaliukus ir palikite 30 min.

Mėsą sparčiai apkepkite keptuvėje ant stiprios ugnies, perkelkite ant kepimo skardos. Kepkite 160 laipsnių karščio orkaitėje 30 min.

Paruoškite padažą. Į keptuvę, kurioje kepė mėsa, supilkite raudonąjį vyną, užvirinkite. Virkite, kol pusė vyno išgaruos. Tuomet supilkite mėsos sultinį, dar kartą užvirinkite. Sumaišykite krakmolą su 1 šaukštu vandens, supilkite jį į padažą ir maišykite, kol jis sutirštės. Sudėkite sviestą, pasūdykite, įberkite pipirų, išmaišykite ir nukelkite nuo ugnies.

Iškepusią veršieną apliekite padažu ir patiekite. Taip iškeptą veršieną tinka valgyti ir šaltą.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

800 g Veršiena
4 skiltelė Česnakai
4 šaukštas Aliejus
150 ml Raudonas sausas vynas
200 ml Mėsos sultinys
2 šaukštelis Krakmolas
100 g Laiškiniai česnakai
100 g Sviestas
žiupsnelis Rozmarinai
žiupsnelis Petražolės
pagal skonį Druska
pagal skonį Juodieji malti pipirai
Porcijos: 4
Sudėtingumas :