Velykų boba su džiovintais vaisiais

 (1)
Velykų boba
© Fotolia nuotr.
Pagaminamas per:
90min
Įvertinimas:
3.7143 7
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Karštu vandeniu užpilkite razinas, džiovintus abrikosus ir kriaušes. Palikite bringti bent porą valandų.

Nupilkite vandenį nuo džiovintų vaisių ir juos nusausinkite. Smulkiai supjaustykite džiovintus abrikosus ir kriaušes.

Į gerai išplaktus kiaušinius supilkite išlydytą sviestą, šiltą pieną, suberkite sausas mieles ir gerai išmaišykite.

Suberkite cukrų, vanilinį cukrų ir miltus. Viską labai gerai išmaišykite.

Suberkite razinas ir džiovintus vaisius. Gerai išmaišykite.

Tešlą uždenkite rankšluosčiu ir palikiyte pastovėti porą valandų, kad šiek tiek pakiltų.

Sviestu ištepkite kepimo formą ir sukrėskite tešlą.

Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 60 minučių.

Pyragą išimkite iš kepimo formos ir palikite šiek tiek pravėsti. Per tą laiką pasiruoškite glajų.

Nedideliame puode ant silpnos ugnies kaitinkite grietinėlę ir sutarkuotą šokoladą. kaitinkite iki šokoladas ištirps ir pasidarys vientisa šokoladinė masė.

Šiek tiek pravėsusį šokoladinį glaistą užpilkite ant pyrago viršaus.

Iš moliūgų ir granatų sėklų sudėliokite gėlytes.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

500 g Miltai
200 ml Pienas
150 g Sviestas
2 vnt. Kiaušiniai
70 g Cukrus
20 g Sausos mielės
1 šaukštelis Vanilinis cukrus
100 g Razinos
100 g Džiovinti abrikosai
50 g Džiovintos kriaušės
Glajui
50 g Šokoladas
50 ml Grietinėlė
Papuošimui
šaukštas Moliūgų sėklos
žiupsnelis Granatų sėklos
Porcijos: 4
Sudėtingumas :