Velykoms: traškūs mėsos kukuliai su kiaušiniu

 (7)
Traškūs mėsos kukuliai su kiaušiniu
© Fotolia nuotr.
Pagaminamas per:
50min
Įvertinimas:
3.0000 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Išvirkite kietai kiaušinius. atvėsinkite ir nulupkite.

Susmulkinkite svogūnus ir ant mažos ugnies apkepkite svieste apie 10 – 15 minučių, kol karamelizuosis.

Dubenyje sumaišykite kiaulienos faršą su šalavijais, išspausta česnako skiltele ir karamelizuotais svogūnais. Jei patinka, galite įberti kmynų. Įberkite druskos, pipirų ir gerai išminkykite.

Mėsos faršą padalinkite į šešias lygias dalis.

Kiekvieną faršo gabalėlį suplokite į blyną. Į vidurį dėkite virtą kiaušinį ir atsargiai apgaupkite jį mėsa (panašiai kaip darant cepelinus).

Nulipdytus apvalius faršo kukulius pavoliokite miltuose, kiaušinių plakinyje ir maltuose džiūvėsėliuose.

Kukulius virkite įkaitintame aliejuje (jei įmestas batono ar baltos duonos gabalėlis gražiai paruduoja per tris minutes, aliejus – tnkamos temperatūros) 8 – 9 minutes.

Jei virsite skrudintuvėje, aliejų įkaitinkite iki 160 laipsnių ir virkite 8 – 9 minutes.

Geriausia vienu metu virti po du kukulius.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

600 g Kiaulienos faršas
6 vnt. Kiaušiniai (kietai virti)
1 vnt. Svogūnai
1 šaukštas Šalavijai
1 skiltelė Česnakai
pagal skonį Druska
1 vnt. Pipirai
šaukštelis Kmynai (nebūtina)
2 vnt. Kiaušiniai
2 šaukštas Miltai
3 šaukštas Malti džiūvėsėliai
Porcijos: 6
Sudėtingumas :