Netikras zuikis
© Fotolia nuotr.
Pagaminamas per: 80min
Įvertinimas:
3.2500 16
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sudėtingumas:
Porcijos:

Gaminimas

Grikius užpilkite karštu vandeniu ir palikite išbrinkti kelioms valandoms.

Morkas sutarkuokite ir apkepkite aliejuje su smulkiai pjaustytu svogūnu. Kepkite, kol svogūnai gražiai paruduos.

Išbrinkusius grikius, morkas sumaišykite su faršu.

Įmuškite kiaušinius, pagardinkite prieskoniais ir gerai išminkykite.

Suformuokite zuikio formos kepsnį. Iš lauro lapų padarykite ausytes, iš kvapiųjų pipirų akis, o iš česnako skiltelės nosį.

Kepkite apie 1 valandą iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.

Šventiniam stalui: Velykų stalas
Paruošimo būdas: Kepti keptuvėje Kepti orkaitėje
Mėgautis per: Pietūs Vakarienė
Geriausia valgyti: Karštą
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.

Naujausi recepetai