© Shutterstock nuotr.
Pagaminamas per: 180min
Įvertinimas:
0 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sudėtingumas:
Porcijos:

Gaminimas

Norint, kad liežuvis būtų skanus, jį reiktų pamarinuoti kelias dienas sūriame vandenyje su prieskoniais. Tam išvirkite marinatą, dėkite druskos tiek, kad jaustųsi sūrumas, norimų prieskonių bei kelis šaukštelius acto. Ragaukite, kad nebūtų per daug. Į atvėsusį marinatą merkite nuplautą liežuvį ir padėkite šaltai parai ar dviem.

Pamarinuotą liežuvį pavirkite valandą, įmerkite į šaltą vandenį, nulupkite ir supjaustykite riekelėmis.

Kiaulienos sprandinę supjaustykite maždaug 1 cm storio riekėmis ir jas gražiai išmuškite. Tada išdėliokite vieną gabaliuką šalia kito, truputį užleisdami kraštą. pabarstykite druska ir prieskoniais.

Įdarui į kiaulienos faršą įmuškite kiaušinį, suberkite druską ir prieskonius, išmaišykite.

Ant paruoštos sprandinės plonai tepkite įdarą, ant įdaro išdėliokite liežuvio griežinėlius ir vėl aptepkite faršu. Tada atsargiai susukite į vyniotinį ir suriškite jį siūlu.

Vyniotinį dėkite į verdantį vandenį ir virkite su prieskoniais maždaug 2 valandas. Išvirusį atšaldykite sultinyje, kur virė, paskui paslėkite. Patiekite supjaustytą ir papuoštą žalumynais.

Šventiniam stalui: Šventiniai pietūs , Velykų stalas
Paruošimo būdas: Virti
Mėgautis per: Pietūs Pusryčiai Vakarienė
Geriausia valgyti: Šaltą
Recepto kilmė: Lietuvos virtuvė
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.

Naujausi recepetai