© Recepto autorius
Įvertinimas:
5.0000 6
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Kasmet daugybė Lietuvos gyventojų miršta nuo širdies ir kraujagyslių ligų. Kartu su judėjimo trūkumu, prasta mityba – vienas iš pagrindinių veiksnių, nulemiančių šią liūdną statistiką. Todėl visavertė ir subalansuota mityba – nepaprastai svarbus daugybės mirtinų ligų prevencijos aspektas. Paskatinti suvartoti daugiau daržovių, vaisių, grūdų, ankštinių kultūrų ir kitų žmogaus sveikatai būtinų augalinių produktų siekia kampanija „AuGalingas pirmadienis“, kuri su DELFI Maistas skaitytojais kiekvieną pirmadienį dalinsis vegetariškų patiekalų receptais.

Žaliasis daržovių karis su bolivine balanda

Gaminimas:

  1. Išvirkite bolivinę balandą.
  2. Gilioje keptuvėje (su lašeliu aliejaus) apkepinkite supjaustytą baklažaną, grybus, smidrus.
  3. Daržovėms ir grybams suminkštėjus, berkite druską, pilkite vandenį, dėkite kario pastą, pilkite
  4. kokosų pieną. Ragaukite ir, jeigu reikia, papildomai įpilkite vandens ar kokosų pieno (skoniui
  5. sušvelninti).
  6. Leiskite minutę viskam sušilti, suberkite pupeles.

Receptu dalijasi tinklaraštis „Soul Food“.

Tinka: Vegetarams
Mėgautis per: Pietūs Vakarienė
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Naujausi recepetai