Grikių ir cukinijų kotletukai
© Recepto autorius
Įvertinimas:
4.8824 17
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Kasmet daugybė Lietuvos gyventojų miršta nuo širdies ir kraujagyslių ligų. Kartu su judėjimo trūkumu, prasta mityba – vienas iš pagrindinių veiksnių, nulemiančių šią liūdną statistiką. Todėl visavertė ir subalansuota mityba – nepaprastai svarbus daugybės mirtinų ligų prevencijos aspektas. Paskatinti suvartoti daugiau daržovių, vaisių, grūdų, ankštinių kultūrų ir kitų žmogaus sveikatai būtinų augalinių produktų siekia kampanija „AuGalingas pirmadienis“, kuri su DELFI Maistas skaitytojais kiekvieną pirmadienį dalinsis vegetariškų patiekalų receptais.

Grikių ir cukinijų kotletukai

Kaip gaminti:

  1. Grikių dribsnius užpilame puodeliu verdančio vandens, išmaišome ir paliekame brinkti 10–15 min.
  2. Cukiniją sutarkuojame (arba susmulkiname elektriniu trintuvu su s formos peiliuku).
  3. Į dubenį dedame cukiniją, pravėsusius grikių dribsnius, prieskonius, miltus ir viską gerai išmaišome.
  4. Rankomis formuojame kotletukus ir apkepame aliejuje iš abiejų pusių.

Bus ypač skanu šiuos kotletukus pagardinus natūralaus jogurto padažu (sojų jogurtas + žiupsnis druskos, žolelių prieskoniai, česnakų milteliai + truputėlis aliejaus).

Receptu dalijasi tinklaraštis „Follow your spoon“.

Tinka: Vegetarams
Mėgautis per: Pietūs Vakarienė
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Naujausi recepetai