Burokėlių ir saldžiųjų bulvių sriuba
© Recepto autorius
Įvertinimas:
5.0000 2
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Kasmet daugybė Lietuvos gyventojų miršta nuo širdies ir kraujagyslių ligų. Kartu su judėjimo trūkumu, prasta mityba – vienas iš pagrindinių veiksnių, nulemiančių šią liūdną statistiką. Todėl visavertė ir subalansuota mityba – nepaprastai svarbus daugybės mirtinų ligų prevencijos aspektas. Paskatinti suvartoti daugiau daržovių, vaisių, grūdų, ankštinių kultūrų ir kitų žmogaus sveikatai būtinų augalinių produktų siekia kampanija „AuGalingas pirmadienis“, kuri su DELFI Maistas skaitytojais kiekvieną pirmadienį dalinsis vegetariškų patiekalų receptais.

Burokėlių ir saldžiųjų bulvių sriuba

Recepto užteks 4-6 porcijoms.

Paruošimas: apie 40 min (10 min ruošimui ir 30 min virimui)

Paruošimas:

1. Dideliame puode aukštoje temperatūroje kartkartėmis pamaišant apie 5-7 minutes kepinkite svogūnus aliejuje, kol jie karamelizuosis. Pašlakstykite vandeniu kai reikia, kad svogūnai nepridegtų.
2. Svogūnams karamelizavusis sudėkite česnakus ir kepkite maišydami, kol jie taps auksinės spalvos, apie 2 minutes.
3. Įpilkite 2 puodelius vandens ir sudėkite likusius ingredientus (išskyrus kokosų pieną) į puodą ir užvirkite. Užvirus sumažinkite ugnį ir virkite nepilnai uždengę dangčiu.
4. Kai burokėliai ir bulvės suminkštės, po maždaug po 15 minučių, sutrinkite viską naudodami strypinį trintuvą arba kokteilinę. Visiškai sumažinę ugnį, kad sriuba nesitaškytų, supilkite kokosų pieną ir išmaišykite, uždenkite dangčiu ir palaikykite apie 2 minutes, kol sriuba vėl užkais. Patiekite karštą ir mėgaukitės!

Patarimai:

  • Paruoštą sriubą hermetiškame inde galite laikyti šaldytuve iki keturių dienų, šaldiklyje - iki dviejų mėnesių.
  • Jei mėgstate burokėlius, jų galima dėti ir daugiau. Originaliame recepte nurodytas kiekis suteikia švelnų burokėlių skonį, tačiau autorė paprastai naudoja 3-4 vnt., kurie, priklausomai nuo dydžio, suteikia daugiau specifinio skonio ir ryškesnę spalvą.

Už šį receptą dėkojame „Pick Up Limes“.

Mėgautis per: Pietūs Vakarienė
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Naujausi recepetai