© Shutterstock nuotr.
Įvertinimas:
3.0000 2
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sudėtingumas:
Porcijos:

Gaminimas

Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių. Ant skardos išdėliokite moliūgo gabalėlius. Pasūdykite juos ir apibarstykite pipirais, apšlakstykite aliejumi ir įdėkite pusvalandžiui į orkaitę, kad suminkštėtų. Tada išimkite ir ataušinkite.

Kol kepa moliūgas, dideliame puode užvirkite vandenį. Į jį atsargiai sudėkite lazanijos lakštus ir virkite maždaug septynias minutes, kol jie suminkštės. Tada vandenį nupilkite, o lakštus nuskalaukite po tekančiu vandeniu.

Negilioje vidutinio dydžio keptuvėje įkaitinkite pusantro šaukšto alyvuogių aliejaus. Suberkite susmulkintą česnaką ir ant nedidelės ugnies pora minučių pakepinkite. Tada suberkite smulkintus kopūstus ir pusę baziliko.

Įpilkite tris ketvirtadalius stiklinės vandens, pridenkite dangčiu ir palikite penkioms minutėms troškintis. Nuimkite dangtį, sumažinkite ugnį ir kaitinkite dar tris minutes. Nuimkite nuo ugnies ir leiskite atvėsti.

Vidutinio dydžio puode įkaitinkite likusį aliejų, suberkite miltus ir nuolat maišydami kaitinkite vieną minutę. Atsargiai maišydami miltus, supilkite pieną. Pasūdykite. Plakite viską tol, kol gausis baltas padažas. Tada nuimkite nuo ugnies.

Į troškintus kopūstus suberkite rikotos sūrį. Įmuškite kiaušinį ir pagardinkite mairūnu bei pipirais. Dar kartą viską gerai išmaišykite.

Paimkite stačiakampę gilią kepimo formą ir ištepkite ją aliejumi. Ant dugno tolygiai išpilkite du trečdalius stiklinęs baltojo padažo. Išdėliokite lazanijos lakštų sluoksnį. Tada atsargiai uždėkite sluoksnį kopūstų ir sūrio mišinį. Tuomet – moliūgų sluoksnį. Ant viršaus išdėliokite mocarelos sūrį.

Visus sluoksnius pakartokite dar kartą ir viską užbaikite lazanijos lakštais, kuriuos iš viršaus papuoškite likusia mocarela ir baziliku. Uždenkite folija ir kepkite orkaitėje 25 minutes. Tuomet nuimkite foliją ir kepkite dar penkiolika minučių. Kai lazanija iškeps, išimkite ją iš orkaitės ir leiskite praaušti maždaug penkias minutes. Tik tuomet ją galima pjaustyti.

Vienoje porcijoje yra 389 kcal, 16 g riebalų, 41 g angliavandenių, 21 g baltymų, 3 g ląstelienos, 471 mg kalcio, 2 mg geležies ir 279 mg natrio.

Paruošimo būdas: Kepti orkaitėje Troškinti Virti
Geriausia valgyti: Karštą
Recepto kilmė: Italijos virtuvė
|Populiariausi straipsniai ir video

Naujausi recepetai