© Shutterstock nuotr.
Pagaminamas per: 120min
Įvertinimas:
1.0000 1
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sudėtingumas:
Porcijos:

Gaminimas

Paruoškite tešlą. Sumaišykite miltus, cukrų ir 150 g sviesto, kad gautųsi masė, panaši į trupinius. Įpilkite vandens ir greitai suminkykite tešlą. Padėkite į šaldytuvą 1 val.

Per tą laiką puode sumaišykite grietinėlę, kiaušinių trynius, cukraus pudrą, miltus ir vanilinį cukrų ir kaitinkite iki užvirimo. Virkite nuolat maišant, kol sutirštės. Palikite, kad atvėstų, retsykiais pamaišykite.

Orkaitę įkaitinkite iki 200 C . Likusiu sviestu ištepkite išardomą kepimo formą. Iškočiokite tešlą, dėkite į formą ir subadykite šakute. Kepkite neatidarydami orkaitės 20 – 25 min. Atvėsinkite.

Užmerkite želatiną 10 min. šaltame vandenyje. Užvirinkite vandenį, cukrų ir želatiną, maišykite, kol želatina ištirps. Supilkite vyną. Atšaldykite taip, kad želė pilnai nesustingtų.

Paruoškite vaisius, juos gražiai supjaustykite.

Grietinėlės kremą užpilkite ant iškepusio pyrago. Ant viršaus kuo išradingiau sudėkite vaisius. Užpilkite pusiau sustingusia želė ir padėkite į šaldytuvą.

Tinka: Iškylai
Šventiniam stalui: Šventiniai pietūs
Mėgautis per: Pietūs Vakarienė
Geriausia valgyti: Šaltą
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Naujausi recepetai