© Shutterstock nuotr.
Įvertinimas:
3.5000 6
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sudėtingumas:

Gaminimas

Špinatus nuplaukite, lapelius atskirkite nuo kotelių ir troškinkite uždengtame inde (vandens papildomai nepilkite!) 2-3 min. Troškintus špinatus, kiaušinių trynius, miltus, druską, pipirus ir muskato riešutus sumaišykite virtuviniu kombainu.

Atskirai išplakite baltymus iki standžių putų ir įmaišykite į gautą masę. Paimkite kepimo skardą, išklokite kepimo popieriumi ir paskleiskite gautą špinatų masę 5-7 mm sluoksniu. Kepkite 190 – 200 C orkaitėje apie 12-15 min., kad masė sutvirtėtų, bet neperdžiūtų.

Varškę išmaišykite su citrinos sultimis ir žievele, suberkite smulkiai supjaustytus krapus. Iškeptą špinatų lakštą apverskite ant kepimo popieriaus, nulupkite popierių, ant kurio kepė ir palaukite, kol atvės.

Visą špinatų lakšto paviršių ištepkite paruošta varške, ant viršaus išdėliokite lašišos gabalėlius ir susukite vyniotinį. Padėkite į šaldytuvą 2 val. kad sustingtų. Pjaustykite riekelėmis aštriu peiliu.

Tinka: Iškylai
Šventiniam stalui: Šventiniai pietūs , Vakarėlis
Paruošimo būdas: Kepti orkaitėje
Mėgautis per: Pietūs Vakarienė
Geriausia valgyti: Šaltą

Naujausi recepetai