Varškės pyragas su bruknėmis

Varškės pyragas su uogomis, tiesiog tirpstantis burnoje. Nesudėtingas ir greitai pagaminamas, jam nereikia jokių ypatingų produktų.
Varškės pyragas
© DELFI (J.Juršienės nuotr.)
Pagaminamas per:
90min
Įvertinimas:
0 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Iš nurodytų produktų suminkome tešlą. Sviestas turi būti kambario temperatūros. Jeigu tešla nenorės sulipti, įpilkite šaukštą šalto vandens.

Kepimo formą ištepame sviestu ir pabarstome miltais. Tada tiesiog pirštais išlipdome visą formą tešla. Stengiamės, kad ji pasiskirstytų tolygiai.

Įdarui pirmiausia iki purios baltos masės išplakame kiaušinius su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Suberiame vanilinį pudingą, vėl išplakame. Tada sudedame grietinę ir varškę, gerai išplakame.

Gautą masę sukrečiame ant tešlos į formą.

Ant viršaus suberiame šaldytas bruknes. Šis pyragas labai skanus ir su kitomis uogomis.

Pyragą kepame 170 laipsnių orkaitėje 40-50 min. Jeigu pradeda degti viršus, pridengiame folija. Iškepusį atšaldome ir apibarstome cukraus pudra.

P.S. Labai skanus pyragas išeina su Rikotos varške - įdaras būna visiškai kreminės konsistencijos ir tiesiog tirpsta burnoje.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

Tešlai:
2 stiklinė Miltai
0,5 stiklinė Cukrus
1 vnt. Kiaušiniai
žiupsnelis Druska
150 g Sviestas
Įdarui:
4 vnt. Kiaušiniai
800 g Varškė
1 stiklinė Cukrus
1 pakelis Vanilinis pudingas
3 šaukštas Grietinė
2 stiklinė Bruknės
Porcijos: 10
Sudėtingumas :